BORTEMÅL: Like før pause sørget kunne Rosenborg og Tore Reginiussen juble for 1-1-scoringen. Foto: Liam McBurney/PA via AP)
BORTEMÅL: Like før pause sørget kunne Rosenborg og Tore Reginiussen juble for 1-1-scoringen. Foto: Liam McBurney/PA via AP)

– En ekstremt viktig scoring

Tore Reginiussens viktige bortemål reddet kvelden for trønderne.

Dundalk - Rosenborg 1-1

Dundalk og David McMillan ga Rosenborg en skikkelig kalddusj med sin scoring tidlig i førsteomgang, men like før pause fikk gjestene det viktige bortemålet. Tore Reginiussen kranglet inn 1-1-scoringen etter et godt slått frispark fra Vegar Eggen Hedenstad.

Dermed har trønderne et brukbart utgangspunkt foran neste ukes returoppgjør på Lerkendal.

– Det var en ekstremt viktig scoring. Rosenborg fikk det bortemålet de veldig gjerne ville ha. Reginiussen var den som virkelig sto frem. Han ryddet unna mye av det gutta fra Irland kom med, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Resultatet betyr at Dundalk er nødt til å finne veien til nettmaskene i Trondheim, for å ha mulighet til å avansere til den tredje kvalifiseringsrunden i Mesterligaen.

– 1-1 er et resultat Rosenborg skal være godt fornøyd med. Dette er et lag de skal ha veldig gode muligheter til å slå på hjemmebane, sier Mathisen.

Det er Rosenborgs redningsmann enig i.

– Vi er kapable til å slå disse hjemme. Men vi må være på. Det er en gjeng med mannfolk vi møter. Men jeg tror vi kommer til å skape mange muligheter hjemme, sier Reginiussen til Viasat etter kampen.

Ingebrigtsens dom
Kåre Ingebrigtsen var godt fornøyd med uavgjortresultatet, men også misfornøyd med den heseblesende starten.

– Vi sa på forhånd at uavgjort med bortemål ville være et godt resultat. Det var en hektisk start, men vi fikk brettet opp ermene etter hvert, sier Rosenborg-treneren til Viasat.

– Starten var ikke god nok. Vi ble for puslete. Heldigvis ble vi bedre og bedre, og i andre omgang har vi god kontroll på det. Vi er fornøyd med det vi gjør i dag.

Ingebrigtsen har planen klar foran hjemmemøtet i Trondheim.

– Hvis vi ikke vinner hjemme, så er vi ikke gode nok til å gå videre. I returoppgjøret må vi slippe oss mer løs og være råere offensivt, sier RBK-treneren.

Slik var kampen
Rosenborg stilte uforandret fra forrige helgs 5-1-seier mot Sandefjord.

Det var vertene som kom til den første store sjansen å kunstgresset på Oriel Park, men André Hansen tok føttene i bruk for å redde det farlige skuddforsøket fra Robbie Benson.

Det irske hjemmelaget hadde føringen i åpningsminuttene, og etter 17 minutter fikk de betalt. Dundalk gjenvant ballen rett utenfor Rosenborgs sekstenmeter, og Michael Duffy slo et knallhardt innlegg mot mål. Irenes toppscorer David McMillan, som for øvrig jobber som arkitekt, lurte seg inn mellom RBK-stopperne og headet ballen kontant i mål til 1-0.

– Dundalk tar en fullt fortjent ledelse. De har vært klart best så langt. De har villet mest, og de har spilt med en helt annen intensitet enn Rosenborg. Måten målet blir sluppet inn på er selvfølgelig veldig svakt forsvarsspill, og det er dessverre slik vi har sett RBK forsvare seg de siste gangene de har spilt kamper som dette i Europa, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Få minutter senere kunne irene ha doblet ledelsen. John Mountney slo et strålende innlegg etter en lynhurtig kontring, men avslutningsforsøket til McMillan truet aldri Hansen.

Reginiussen med viktig utligning like før pause
Etter en halvtime fikk Rosenborg en stor målsjanse. Pål André Helland dro seg fri inni sekstenmeteren, men skuddet gikk rett på Dundalk-keeper Gary Rogers.

Kort tid senere holdt Hansen på å rote det til da han ikke klarte å holde et tilsynelatende enkelt innlegg, men Tore Reginiussen reddet på streken.

Kort tid før pause måtte Pål André Helland bli byttet ut grunnet en lyskeskade. Inn kom Milan Jevtovic. Men Rosenborg fikk likevel en opptur like før hvilen. Vegar Eggen Hedenstad slo et frispark inn foran mål, og der klarte Reginiussen å krige inn den viktige utligningen.

– En ekstremt viktig scoring. De har fått det bortemålet de veldig gjerne ville ha. Men omgangen var ikke overbevisende fra Rosenborg, sa Mathisen.

TORE PÅ TOPP: Reginiussen vant duellen mot Dundalk-kapteinen og fikset utligningen. Foto: Liam McBurney/PA via AP
TORE PÅ TOPP: Reginiussen vant duellen mot Dundalk-kapteinen og fikset utligningen. Foto: Liam McBurney/PA via AP

– Reginiussen har vært viktig defensivt og ryddet unna mye av det Dundalk har kommet med. Han er en av få Rosenborg-spillere som virkelig har vært god i denne omgangen, mente TV 2s fotballekspert.

– Dundalk åpnet med en enorm intensitet, men de klarte naturligvis ikke å holde den i hele omgangen, og da fikk Rosenborg mye bedre kontroll.

Målløs andreomgang
Mike Jensen fikk den første store muligheten etter hvilen, men fra skrått hold klarte ikke dansken å overliste Rogers. Midtveis i omgangen kunne Dundalk tatt tilbake ledelsen etter et hjørnespark, men headingen til McMillan gikk like over tverrligger.

Kvarteret før slutt fikk André Hansen seg en lei stempling i låret etter en duell med Connolly, men Rosenborgs sisteskanse kom seg etter hvert på beina igjen.

To minutter før slutt fikk kaptein Gartland muligheten til å stange vertene i føringen etter et hjørnespark, men også dette hodestøtet sendte ballen over mål.

Foruten nok en dødballmulighet for Dundalk, forløp sluttminuttene uten den store dramatikken, og kampen ebbet ut i 1-1. Et resultat begge lag så ut til å være relativt fornøyde med. Publikum fikk i alle fall dra hjemover i sommerkvelden til The Cure og "Just Like Heaven" på høyttaleranlegget.

– De må opp på et helt annet nivå
Returoppgjøret spilles på Lerkendal neste onsdag. Vinneren går videre til den tredje kvalifiseringsrunden.

– Rosenborg imponerte ikke spillemessig i dag heller, men resultatet er det eneste som teller i en slik kamp. Men de må nok opp på et helt annet nivå om de skal komme seg forbi neste hinder og inn i et gruppespill, for der kommer de til å møte mye tøffere motstand om de slår ut Dundalk, oppsummerer Jesper Mathisen.

Slik stilte lagene:

Dundalk: Rogers; Gannon, Vemmelund, Gartland, Massey; Duffy, Shields, Benson, Mountney; McEleney; McMillan.

Rosenborg: Hansen; Hedenstad, Reginiussen, Lædre Bjørdal, Skjelvik; Konradsen, Jensen, Vilhjalmsson; Helland, Bendtner, Midtsjø.