Kristoff nektet å snakke med pressen etter skuffelsen

– Vi kom hit for å vinne etapper. Så langt er vi ikke nær å vinne, sier sportsdirektør José Azevedo.

En 12. plass er alt annet enn hva Alexander Kristoff og Katusha-Alpecin forventer å stå igjen med etter en spurtetappe i Tour de France.

Nordmannen var dypt skuffet etter å ha trillet over målstreken et stykke bak triumfatoren Marcel Kittel og ville for en sjelden gang ikke snakke med pressen om prestasjonen.

Kristoff valgte senere å uttale seg til Katushas hjemmeside.

– Med fire kilometer igjen ble vi stengt inne. De andre kjørte forbi oss i 50 km/t mens vi bare kjørte i 10 km/t. Vi måtte starte på nytt og beveget oss fremover, men vi klarte aldri å komme oss til fronten igjen. Jeg er veldig skuffet, sier han.

– Vi kan ikke gjøre mer
Sportsdirektør José Azevedo stilte derimot opp til intervju, der han uttrykte sin store skuffelse over 12. plassen.

– Vi kan ikke gjøre mer. Fra lagets side kan vi ikke gjøre mer, sier Azevedo til TV 2 og sikter til at Kristoff fikk hjelpen han trengte av lagkameratene før spurten.

– Det er ikke hva vi forventet. Vi kom hit for å vinne etapper. Så langt er vi ikke nær å vinne, så vi kan ikke være glade.

TV 2s sykkelkommentator Christian Paasche påpeker at det er svært uvanlig at Kristoff ikke stiller til intervju like etter å ha kommet i mål. Kommentatorkollega Johan Kaggestad mener det er illevarslende at Kristoff ikke lenger virker å være den skarpeste nordmannen i feltet.

– Laget har gjort en bra jobb med å trekke opp. For meg virker Alexander Kristoff litt dau i spurtene. Det er ikke noe «killer instinct». Akkurat nå er det mer trøkk i Boasson Hagen enn Kristoff. Det er interessant, sier Kaggestad.

Hva bringer fremtiden?
Det er fremdeles i det blå hvem Kristoff sykler for neste sesong, men mye tyder på at det ikke blir hos Katusha-Alpecin. Astana virker å være nærmest signering av nordmannen, men også Quick-Step er blant lagene som er nevnt.

Et av temaene som er diskutert i forkant av Touren er Kristoffs høye lønn. Flere lag vil kunne få problemer med å matche en lønn på mellom 16 og 18 millioner som han har i Katusha-Alpecin.

– Det er mange millioner forskjell i lønn om han hadde hatt en seier i Tour de France. Jeg vet ikke hvordan situasjonen er. For meg virker han ikke skarp i spurten. Det er ikke noe godt spill i laget frem mot målstreken, det er min observasjon av det, sier Kaggestad.

Før etappen ble Kristoff konfrontert med ryktene om at Astana-avtalen er så godt som i boks. Da sa Kristoff at ingenting er signert og at han fremdeles forhandler med Katusha.