UTE: Det ble en frustrerende kvartfinale-exit for skotske Andy Murray. Foto: REUTERS/Toby Melville
UTE: Det ble en frustrerende kvartfinale-exit for skotske Andy Murray. Foto: REUTERS/Toby Melville

Murray ute av Wimbledon

Amerikanske Sam Querrey ble for sterk for verdenseneren.

Tittelforsvarer Andy Murray er ute av Wimbledon-turneringen i tennis. Amerikanske Sam Querrey, som er ranket som nummer 27 i verden, slo en hofteplaget skotte med settsifrene 3-6, 6-4, 6-7, 6-1, 6-1.

Murray åpnet kvartfinalekampen med oppskriftsmessig seier i første sett, men amerikanske Querrey slo tilbake. Verdensener Murray brøt riktignok sin motstander tidlig i det andre settet, men amerikaneren kjempet seg tilbake og brøt Murray to ganger.

Til slutt kunne han knytte neven for 6-4.

Også i tredje sett brøt Murray først, men en motivert Querrey vartet opp med fint spill og tvang fram et tiebreak. Der gjorde amerikaneren en grov smash-tabbe på 2-1 til Murray, og etter 3-1 til skotten dro sistnevnte fra. Til slutt endte det med en komfortabel settseier (7-4 i tiebreak) for favoritten, som været semifinaleplass.
Hoftetrøbbel
I fjerde sett klarte Querrey igjen å ryste Murray. Amerikaneren brøt skotten på 1-1, noe han utnyttet i egen serve. Plutselig ledet han 3-1, selvsagt til hjemmefansens misnøye på Centre Court.

Murray, som åpenbart så ut til å slite med et hofteproblem utover i matchen, var tydelig ukomfortabel i eget servegame. Han maktet ikke å bevege seg godt nok på gresset. BBC har tidligere i turneringen omtalt at Murray har virket noe hemmet av skaden.

Querrey fulgte like godt opp med å bryte nok en gang til 4-1. Deretter ordnet den hardtservende 29-åringen 5-1 i egen serve, før han så fullførte et nesten perfekt sett til 6-1 og 2-2 totalt.


Djokovic også ute
I femte og avgjørende sett servet Querrey inn 1-0, før han så brøt Murray og deretter holdt eget servegame til 3-0. Dét klarte aldri Murray å hente inn.

Til slutt kunne amerikaneren juble for 6-1 i settet, 3-2 totalt i matchen og dermed avansement etter onsdagens kamp. Murray hadde tydelig smerter i hoften etter kampslutt.

Querrey møter Marin Cilic i semifinalen, mens Murray må konstatere at han ikke klarte å forsvare fjorårets Wimbledon-tittel.

Senere onsdag vant Roger Federer komfortabelt mot Milos Raonic. I kvartfinaleoppgjøret mellom Tomas Berdych og Novak Djokovic endte sistnevnte opp med å trekke seg grunnet en skulderskade. Djokovic-exiten betyr at Andy Murray likevel vil trone øverst på verdensrankingen etter årets Wimbledon.

(©NTB/ TV 2)