Med flere heftige biler er det klart at garasjen må følge opp! Thor Sverre Larsen har både verksted, kino og bar bak portene i garasjen sin. Bilder: Privat
Med flere heftige biler er det klart at garasjen må følge opp! Thor Sverre Larsen har både verksted, kino og bar bak portene i garasjen sin. Bilder: Privat

Det tok av da Thor Sverre skulle bygge på garasjen

Her finner du biler, bar, kino og verksted. Se bildespesial:

Vi må til det glade Sørland og Kristiansand. Der finner vi en av landets mest komplette garasjer. Og eieren er naturligvis godt over snittet interessert i bil, spesielt amerikanske.

I likhet med de fleste andre, hvor lidenskapen tar overhånd, begynte også Thor Sverres imponerende prosjekt med en helt vanlig garasje. Nå har den blitt 140 kvadratmeter stor og inneholder alt fra verksted, kino, biler og bar.

– Jeg har alltid hatt stort engasjement for bil. Vi bygde garasjen for 10-12 år siden, men etter hvert som nye biler har dukket opp, følte jeg garasjen måtte stå i stil med bilene. Derfor har det blitt litt ombygging i det siste, ler Thor Sverre Larsen.

Timene raser fort unna her, da kan det være greit å trekke seg tilbake i salongen. 
Timene raser fort unna her, da kan det være greit å trekke seg tilbake i salongen. 

41-åringen legger ikke skjul på at det har tatt litt av. I den todelte garasjen, som selvfølgelig er isolert, finner vi både parkeringsplasser til en håndfull spennende biler, samt verksted og en underholdningsavdeling.

Øl i baren

Verkstedinnredningen er av typen som tilbyr alt hjertet måtte begjære. Men det er underholdningsavdelingen som gjør garasjen helt spesiell.

Thor Sverre sammen med konen Belen på vei til hippiefest i den gamle Oldsmobilen.
Thor Sverre sammen med konen Belen på vei til hippiefest i den gamle Oldsmobilen.

Bak portene finner vi en hyggelig salong, og ikke minst en prosjektor, slik at man kan slappe av med en film i garasjen, mellom slagene. Sju solide høyttalere er også på plass for å sikre kinofølelsen.

– Etter en lang dag med skruing eller vedlikehold av bil, kan det være greit å sette seg i sofaen sammen med en film og gode kompiser. Er det seint nok, åpner vi baren og tar oss et par øl også, forteller Thor Sverre.

Nevnte vi at garasjen også er utstyrt med peis? Eller et gigantisk 3D-bilde av en 1967 modell Chevrolet Chevelle? Her er det rett og slett skikkelig hjemmekoselig!

Topp 10: Dette er bilene vi drømmer om å eie

2-3 timer hver kveld

– Hva er du mest fornøyd med i garasjen din?

– Det må nok være allsidigheten. Vi bruker den til så mye, ikke bare oppbevaring av biler, men alt fra bursdag til sene netter i verkstedet, sier entusiasten.

Han legger til at det tilbringes mye tid i det som har blitt favorittrommet på tomta.

– Det blir ikke like mye på sommeren, men om vinteren går det mye tid. Jeg finner alltid noe å pusle med på bilene, så jeg tipper det fort blir 2-3 timer hver kveld i vinterhalvåret.

Wow – for en sommerbil!

Det finnes vel knapt noe bedre sted å se bilfilm enn her?
Det finnes vel knapt noe bedre sted å se bilfilm enn her?

Imponerende bilsamling

Nå er det ikke bare garasjen i seg selv som er spesiell, men også kjøretøyene som oppbevares her. Hver eneste bil har dessuten en helt unik historie bak seg.

La oss begynne med den heftigste saken, nemlig en Oldsmobile Super 88 1958 modell.

– Den er importert fra Texas i USA, og det finnes ikke rust på den! I begynnelsen var bilen rød, men det syns jeg var litt kjedelig. Derfor er den flammelakkert, helt i tråd med guttungens modellbil. Det er forresten Ivar Åsland som har gjort lakkeringsjobben, samme mann som har vært med på både Autofil og Broom.

Oldsmobile med dragracemotor og 750 gamp! Dodgen til høyre er slett ingen sinke den heller.   
Oldsmobile med dragracemotor og 750 gamp! Dodgen til høyre er slett ingen sinke den heller.   

Men det stopper jammen ikke der. Også den originale V8-eren ble for tamt for Thor Sverre. Derfor har han erstattet den med en real dragrace-motor. Den leverer solide 750 hestekrefter. Slå den!

Listen over gromme biler bare fortsetter når vi snakker med sørlendingen. Thor Sverre har også fått kloa i en Dodge Challenger SRT 2008-modell, i samlerutgave. Bilen er nummer 1.044 av totalt 6.400 produserte biler. Under panseret sitter en 6,1-liters V8 som gir fra seg cirka 425 hk.

Garasjen til Nils Oskar vekker enorm oppsikt

Littegrann bildilla…

Det er utvilsomt amcar det går i hos Thor Sverre. Han har også en 1971-modell Chevrolet Corvette, som en drømmebil i seg selv.

– Også har jeg en gammel Ford 20M, samt en Toyota Sprinter, som bare har gått 22.000 kilometer siden den var ny.

– Men hva kjører du egentlig til daglig?

– Da avviker jeg litt fra det amerikanske. Til vanlig kjører jeg en Mercedes ML 320 med full AMG-optikk. Den fungerer veldig bra i grunn, avslutter Thor Sverre og poengterer at han kanskje har "littegrann" bildilla.

Har du en garasje du ønsker å dele med oss og våre lesere? Da vil vi gjerne se og høre om den. Klikk på denne linken for mer info: Vis frem garasjen din på Broom!