Tour de France-danske langer ut: – Kast ham ut av rittet

Michael Valgren er ikke enig i juryens milde straff av Nacer Bouhanni.

Nacer Bouhanni slapp unna med lommerusk i bot og en ubetydelig tidsstraff for å ha slått til en rytter under tirsdagens etappe. Juryens avgjørelse har vekket hamre blant sykkelfans, og også i feltet reagerer man.

– Har ingenting med sykling å gjøre
Astanas Michael Valgren har i samarbeid med dansk TV 2 en SMS-dagbok underveis i årets Tour de France. Der reagerer han kraftig på at sanksjonene mot Cofidis' omstridte spurter var så milde.

– Bouhanni burde bare blitt kastet ut og fått en karantene på flere år. Ellers kommer han aldri til å lære. Jeg er ikke fan. Han kjørte også ut av banen sin for å blokke Sabatini i siste sving, sier Valgren.

 Se all stangingen i Dauphiné-spurten

– Det har ikke noe med sykling å gjøre. Så snart du fjerner hendene fra styret... så jeg synes det er en mild straff. Og 200 sveitsiske franc... peanøtter!

Se hendelsen med Bouhanni fra tirsdagens etappe i videovinduet øverst på siden!

– Ikke sikker på om lagkameratene liker ham
Valgren er ikke den eneste i sykkelmiljøet som har sterke meninger om Bouhanni etter en årrekke med kontroversielle episoder og utenomsportslig tull. Diskvalifisering etter ureglementerte spurter og et slagsmål på et hotell i forkant av fjorårets Tour de France er bare noe som hefter ved navnet til den 26-årige spurteren.

 Fratatt seier etter dytt

FDJs Jacopo Guarnieri, opptrekker for Boiuhanni-rival Arnaud Démare, kalte Bouhanni en idiot etter spurten på den sjette etappen. Og skal man tro Valgren, er Bouhannis rykte dårlig.

– Jeg er ikke en gang sikker på om lagkameratene liker ham, men la det ligge, sier Valgren.

Flere har pekt på Peter Sagans episode med Mark Cavendish og derfor konkludert med at Bouhanni burde blitt kastet ut av Tour de France som følger av handlingen på tirsdagens etappe.

– Jeg synes det er ganske alvorlig å rappe til en fyr. Jeg vet ikke om de har vurdert det slik at det ikke var en risiko for skade, men det er en veldig rar straff i forhold til det Sagan fikk. Det virker litt tilfeldig, sier TV 2s Johan Kaggestad.

Vil satse på boksing
Til tross for all negativiteten er Bouhanni likevel å regne som en av verdens beste spurtere, og det er ikke uten grunn at han står med tre etappeseirer i Giro d'Italia og to i Vuelta a Espana. Men det er ikke bare på sykkelsetet 26-åringen har talent.

Han drev med boksing som ung og har uttalt at han ønsker å satse alt på å bli profesjonell bokser etter at sykkelkarrieren er over. Forbildet er Mike Tyson.

Se TV 2s reportasje om bokseren Bouhanni i videovinduet under: