Frustrert Boasson Hagen slo i styret etter tredjeplass

Marcel Kittel var uslåelig og tok sin femte etappeseier, men igjen var Edvald Boasson Hagen nær triumf. – Nå vil jeg ha seier.

Edvald Boasson Hagen (30) fikk igjen et strålende opptrekk av Dimension Data-lagkameratene, men det var likevel ikke nok til å tukte Marcel Kittel.

– Perfekt opptrekk
Tyskeren var uslåelig og tok sin femte etappeseier. Boasson Hagen løftet armen og slo hardt i styret etter å ha trillet over målstreken til tredjeplass.

– Jeg hadde perfekt opptrekk igjen. Jeg hadde ikke nok gir, og åpnet litt for tidlig. Laget gjorde en fantastisk jobb. Det var nesten. Jeg hadde ikke nok fart på slutten rett og slett, sier Boasson Hagen.

– Jeg hadde et håp, men så at det ikke gikk da vi nærmet oss linjen.

Andreplassen forrige uke og tredjeplassen på onsdagens etappe bærer bud om at Dimension Data-nordmannen er i form, og en etappeseier i løpet av den kommende halvannen uken bør være innenfor rekkevidde.

– Jeg har vist det flere ganger nå, at hvis vi får til et perfekt opptrekk, så er jeg helt der oppe. Nå vil jeg helst ha en seier, sier Boasson Hagen.

Det ble en rotete spurt for Alexander Kristoff, som endte på tolvteplass. I likhet med resten av spurterne er det ingen som makter å være i nærheten av triumfator Kittel for øyeblikket.

– Noen ganger er det som å spille Tetris. De siste spillene har jeg alltid fått de riktige lukene og linjene var perfekte. Jeg kunne hoppe fra hjul til hjul. Jeg er så glad. Jeg er glad for å gi laget en seier igjen, sier Kittel.

Veltet ut av Touren
Selv om det ble nok en forutsigbar etappe, ble det litt dramatikk underveis. Tidlig på etappen gikk det en velt i hovedfeltet og Astana-rytter Dario Cataldo måtte bryte etter å ha pådratt seg en skade i hånden.

Også Jakob Fuglsang gikk i bakken og lagets lege opplyste underveis på etappen at dansken slet med smerter i håndleddet, som han har brukket tidligere i karrieren.

Med drøyt to mil igjen gikk også Alberto Contador og hjelperytter Michael Gogl i bakken. Sammenstøtet gikk verst utover Gogl, som var tydelig preget av velten.