Simo Valakari (44) blir ny hovedtrener i Tromsø IL

Tromsø IL og finske Simo Valakari signerte tirsdag kveld en kontrakt for resten av 2017-sesongen.

Klubben har en opsjon på forlengelse av kontrakten på to ekstra år.

Valakari kommer fra jobben som assistenttrener for det finske landslaget.

Han har tidligere vært trener i den finske klubben SJK gjennom opprykk til finsk eliteserie med påfølgende sølv, gull, og i sin siste sesong bronse, der SJK vant den finske cupen i tillegg.

Simo Valakari ble presentert på Alfheim onsdag ettermiddag.

Valakari tar over hovedtreneransvaret når laget møtes igjen etter sommerpausen.

Truls Jenssen vil sammen med resten av trenerteamet lede laget i kampen mot Sandefjord førstkommende søndag.

– Ambisjoner
Som spiller har Valakari blant annet spilt Premier League-fotball for Derby på starten av 2000-tallet. Han har også 32 landskamper for Finland.

– Jeg er veldig glad for denne muligheten. Situasjonen er ikke bra nå, men vi vet hva vi må gjøre. Jobben min er å få resultater og sikre plassen, sier Valakari på dagens pressekonferanse.

– Jeg har fått et positivt inntrykk av klubben. De har ambisjoner, og jeg er veldig glad for å være en del av dem, sier finnen.

– På tide
– Tromsø har prøvd det beste Nord-Norge har å by på. Kanskje det er på tide å prøve noe nytt. Han er ukjent for de aller fleste her i landet. Jeg har snakket med min gamle lagkamerat, Markus Heikkinen. Han er en reflektert fyr og forteller at Valakari er en god trener, sier TV 2s fotballekspert, Jesper Mathisen.

TV 2-eksperten mener klubben har underprestert med det mannskapet som er tilgjengelig. Tromsø ligger for øyeblikket på nedrykksplass med kun 14 poeng.

– Han blir med videre om de holder seg. Og det bør han absolutt kunne klare med det mannskapet. De bør ha gode sjanser til å legge tre, fire lag bak seg. Jeg kjenner ikke til fyren, men de jeg har snakket med sier iallefall at dette er en bra fyr og en god trener. Så gjenstår det å se om han vil passe inn. Det finnes jo eksempler på andre som har gjort det bra i utlandet, men feilet i Norge. Dette skaper nok uansett positivitet og entusiasme i Tromsø, sier Mathisen.