Vittel, Frankrike 20170704.
Alexander Kristoff (Team Katusha-Alpecin) går til lagbussen etter å ha kommet på 3.-plass under den 207,5 km lange fjerde etappen i sykkelrittet Tour de France tirsdag. Etappen gikk fra Mondorf-les-Bains i Luxembourg til Vittel i Frankrike.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Vittel, Frankrike 20170704. Alexander Kristoff (Team Katusha-Alpecin) går til lagbussen etter å ha kommet på 3.-plass under den 207,5 km lange fjerde etappen i sykkelrittet Tour de France tirsdag. Etappen gikk fra Mondorf-les-Bains i Luxembourg til Vittel i Frankrike. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Forhåpentligvis får vi norsk etappeseier med Kristoff eller Boasson Hagen

Her er Mads Kaggestad sine tips foran onsdagen etappe.

Nok en ny flat etappe, og ny mulighet for en samlet spurt. Det blir en særlig viktig dag for spurtlag som Lotto- Soudal, Cofidis og Katusha som ikke har vunnet før fire dager i Pyreneene venter. Kittel og hans Quickstep- mannskap har ingenting å tape. De har allerede fire seire, presset er borte, og de kan la de resterende spurtlagne gjøre jobben. Quickstep går inn i etappen med senkede skuldre og har alt å vinne. Det gjør at Kittel igjen er den store favoritten, og han kan vinne sin femte etappe.

Her er mine favoritter til dagens etappe:

Sportsdirektør:

Sportsdirektøren til Quickstep- Floors kan smile. Stemningen i laget er på topp. Marcel Kittel leverer i spurtene og det er gode sjanser for at Daniel Martin følger opp når rittet kjører inn i fjellene på morgendagens etappe.

Kapteiner:

Warren Barguil og Daniel Martin. Barguil tapte knepent for Uran i Chambery, og når feltet ruller inn i fjellene er den talentfulle franskmannen klar for revansje. Heldigvis ingen nyheter om at Daniel Martin er skadet etter søndagens dramatiske velt. Med tidstapet på søndagens etappe er det større sjanse for at Martin kan gli under radaren og vinne en etappe.

Hjelperyttere:

Inn med ryttere som kan hevde seg i spurten som Evald Boasson Hagen, Rudiger Selig, Ben Swift, Peter Vanspeybrouck og Adrien Petit. Team UEA har Diego Ulissi som har vært tilnærmet usynlig så langt. Italieneren har kapasitet og resultater som gjør han til en spennende outsider selv om han er best i tøffere avslutninger. Det var liten kamp om å gå i gårsdagens brudd. Helt typisk var det Wanty- Group Gobert og Fortuneo som dro av gårde. Med noen harde dager i fjellene som venter er det lite trolig at interessen for å gå i brudd er noe større på dagens etappe, men om noen allikevel stikker av gårde er de trolig fra lag som Direct Energie, Wanty- Group Gobert, Fortuneo og blant de resterende rytterne i FDJ. Vær obs på at sidevind kan gjøre etappen hardere enn forventet.

Temporytter:

Primoz Roglic imponerte søndag, og er forhåpentligvis like offensiv i Pyreneene. På dagens etappe er det større sjanse å lykkes med ryttere som Tyler Phinney og Vegard Stake Laengen, om de går i brudd og tar poeng på den innlagte poeng- og bakkespurten. Vær klar over at Stake Laengen har et vondt kne etter velt på søndagens etappe. Med fortsatte knesmerter er det lite trolig at han angriper for en lang dag i brudd. I tillegg til å være temposterk og mulig bruddkandidat har Phinney kapasitet i avslutningen. Han ble nummer 16 til Troyes, og det er en fordel for amerikaneren om det blir sidevind og et mer slitent felt som gjør opp om seieren på oppløpet.

Ungdomsryttere:

På en flat etappe er kanskje Stephan Kung en mann å satse på? Kung ble nummer to på den innledende tempoetappen i Dusseldorf og er åpenbart i form. Kung er ingen spurter, men kan få frihet til å angripe.

Klatrerne:

Jeg beholder Fabio Aru og Rigoberto Uran. I morgen venter nye etapper i fjellene og de to er blant favorittene. Har du mange bytter og ønsker å spisse laget til dagens flate etappe er Arthur Vichot og Simon Clarke alternativer.

Spurterne:

Etter fire etappeseire er Marcel Kittel igjen favoritt. I tillegg blir Michael Matthews på mitt lag. Team Sunweb rytteren er dessverre litt ustabil og mangler litt til å gå helt til topps, men han er i posisjon i konkurransen om grønn trøye og viser form som kan gi en topp- tre plassering. Blant andre favoritter på dagens etappe er de vanlige spurterne som Andre Greipel, Nacer Bouhanni, Alexsander Kristoff, Dylan Groenewegen, Daniel Mclay og Sonny Colbrelli. Etter hvert som rytterne stadig slites ned øker sjansene for de best trente rytterne som også hevder seg i vårklassikere som Flandern rundt og Paris- Roubaix går helt til topps. Forhåpentligvis får vi norsk etappeseier med Kristoff eller Boasson Hagen!

Lykke til!

Mads!