ÅSTEDET: I denne boligen ble en mann funnet drept lørdag. Politiet mener den siktede mannen også står bak alvorlig vold mot en annen person samme kveld. 
ÅSTEDET: I denne boligen ble en mann funnet drept lørdag. Politiet mener den siktede mannen også står bak alvorlig vold mot en annen person samme kveld.  Foto: TV 2.

Drapssiktet i Skien nekter å forklare seg

Mannen i tyveårene som er siktet for å ha drept 37 år gamle Arne Vollen i helgen, ønsker ikke å forklare seg for politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver politiet i Telemark i en pressemelding tirsdag kveld.

Den siktede ble pågrepet mandag kveld, og skulle egentlig fremstilles for varetektsfengsling onsdag.

Dette er i følge politiet nå endret til torsdag.

Har fått tips

Tidligere i dag ba politiet beboere på Falkum og nordre bydel i Skien om å sjekke eiendommene sine og søppeldunker. Politiet ba også om tips rundt et rosa pledd eller en damesykkel. Dette har ført til flere tips, opplyser politiet.

– Etter at politiet tidligere i dag på Twitter ba publikum om tips vedrørende et rosa teppe samt en nærmere beskrevet damesykkel, har politiet mottatt flere interessante opplysninger som vi følger nærmere opp. Detaljer i disse opplysningene kan vi av hensyn til etterforskningen ikke nå si noe mer om, skriver påtealeansvarlig, politiadvokat Tine Henriksen, i pressemeldingen.

Også siktet for voldshendelse

I tillegg til drapet er mannen i tyvårene siktet for en voldshendelse som skjedde fredag i samme boligkompleks. Da ble en mann i 50-årene funnet med alvorlige hodeskader på gulvet i en leilighet i Odins gate i Skien.

Politiet tror den siktede også drepte Vollen fredag kveld. Dagen etter, på lørdag kveld, ble 37-åringen funnet død i en leilighet.

Det var to personer som kom til leiligheten som meldte fra. Da politiet kom til stedet befant det seg en død person inne i leiligheten.