SAMARBEID: Menneskelenken på stranden i Panama City i Florida ble til slutt over 90 meter lang. 
SAMARBEID: Menneskelenken på stranden i Panama City i Florida ble til slutt over 90 meter lang.  Foto: Rosalind Beckton (Bildet er gjengitt med tillatelse)

Gjestene på stranda dannet en menneskelenke da de oppdaget en familie som holdt på å drukne

80 mennesker gikk sammen for å redde en familie fra undervannsstrømmene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Roberta Ursrey og hennes familie var på stranden i Panama City i Florida lørdag, da hun oppdaget at hennes sønner hadde svømt langt ut fra land.

Da hun gikk mot vannet, hørte hun dem skrike at de var tatt av undervannsstrømmer.

Ursrey og seks andre familiemedlemmer hoppet ut i vannet for å hjelpe guttene, men da ble de også fanget av undervannsstrømmene på omtrent 4,5 meters dybde.

Da begynte gjestene på stranda å danne en menneskelenke slik at de kunne hjelpe familien på ni inn på land igjen, melder nyhetsbyrået AP.

Omtrent 80 mennesker var involvert i redningsaksjonen, og menneskelenken var over 90 meter lang. De fikk til slutt dratt familien inn på land.

Rosalind Beckton har delt flere bilder fra den spontane redningsaksjonen på Facebook.

– I dag var vi vitne til noen ekte helter, og det var ikke mennene i uniform. Det var folk på stranden som risikerte sine liv for å redde andre, skriver Beckton til bildene på Facebook.

BØLGER: Familien ble fanget i undervannsstrømmene og kom seg ikke inn til land igjen. Foto: Rosalind Beckton (Bildet er gjengitt med tillatelse)
BØLGER: Familien ble fanget i undervannsstrømmene og kom seg ikke inn til land igjen. Foto: Rosalind Beckton (Bildet er gjengitt med tillatelse)

Takknemlig mor

Jessica Simmons, som var en av redningsmennene, forteller til til lokalavisen Panama City News Herald at hun og ektemannen svømte ut med et svømmebrett for å hjelpe.

– Det var det mest bemerkelsesverdige jeg har sett. Disse menneskene som ikke engang kjente hverandre stolte så mye på hverandre, at de kunne få dem i sikkerhet, sier Simmons til Panama City News Herald, som først meldte om saken.

Ursreys mor fikk et hjerteinnfarkt under hendelsen og befinner seg nå på sykehus, mens en av guttene brakk hånden i bølgene.

Ellers kom alle fra hendelsen, som skjedd på stranden nær piren M.B. Miller County Pier i Panama City, uten skader.

– Jeg er så takknemlig. Disse menneskene var Guds engler som var på rett sted til rett tid. Jeg skylder dem mitt og min families liv. Uten dem, ville vi ikke ha vært her i dag, sier Ursrey til Panama City News Herald.