FUNNET DØD: Andre Vollen ble funnet drept i en leilighet i Odinsgate i Skien lørdag kveld. Nå er en mann siktet for drapet.
FUNNET DØD: Andre Vollen ble funnet drept i en leilighet i Odinsgate i Skien lørdag kveld. Nå er en mann siktet for drapet. Foto: TV 2

Mann i 20-årene siktet for drap i Skien

En mann er pågrepet og siktet for drapet på en 37 år gammel mann i Skien i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann i 20-årene er siktet for drapet på 37 år gamle Andre Vollen i Skien, opplyser politiet i en pressemelding tirsdag.

Mannen ble pågrepet mandag kveld i Skien.

I forbindelse med etterforskningen ønsker politiet hjelp fra publikum. Politiet ber beboere på Falkum og i nordre bydel om å sjekke eiendommene sine og søppeldunker.

På Twitter skriver politiet at folk som finner et rosa pledd eller en damesykkel i en dus farge med kurv foran må ta kontakt på telefon 02800.

Også siktet for voldshendelse

I tillegg til drapet er mannen siktet for en voldshendelse som skjedde fredag i samme boligkompleks. Da ble en mann i 50-årene funnet med alvorlige hodeskader på gulvet i en leilighet i Odins gate i Skien.

Politiet tror den siktede også drepte Vollen fredag kveld. Dagen etter, på lørdag kveld, ble 37-åringen funnet død i en leilighet.

Det var to personer som kom til leiligheten som meldte fra. Da politiet kom til stedet befant det seg en død person inne i leiligheten.

Skal avhøres

Siktede og avdøde kjente til hverandre fra tidligere. Den siktede mannen har imidlertid ikke bostedsadresse i samme boligkompleks.

– Politiet vil avhøre siktede i dag, og det planlegges at siktede fremstilles for varetektsfengsling i morgen i Nedre Telemark tingrett, skriver politiet.

Advokat Espen Refstie er oppnevnt som forsvarer for siktede.

– Utrygg bygård

Søndag fortalte en beboer i den kommunale bygården til TV 2 at det er mye bråk og uro i boligkomplekset.

– Det er mye bråk her. Det kommer folk og banker på vår dør og på vinduene. Det er skummelt for barna, sa Yohannes Gebresellassie, som bor i Odins gate med kone og to barn.

De kommunale boligene i Odins gate har vært mye omtalt i lokale medier i flere år på grunn av hendelser knyttet til rus og bråk.

I 2014 skrev Telemarksavisa om beboere som lever i frykt på grunn av narkomisbruk i fellesarealene, narkomane som sparker inn dører og folk som sover og tisser i trappene.