BLÅ: Politiet rykket ut til utestedet Blå på Grunerløkka natt til søndag etter meldinger om uro. Da de kom til stedet, var det avfyrt skudd..
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
BLÅ: Politiet rykket ut til utestedet Blå på Grunerløkka natt til søndag etter meldinger om uro. Da de kom til stedet, var det avfyrt skudd.. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Braastad, Audun

Siktet 24-åring fengsles i fire uker etter Blå-skyting

Politiet har bedt om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 24 år gamle mannen som er siktet for drapsforsøk etter å ha skutt fire personer på utestedet Blå i Oslo natt til søndag, blir varetektsfengslet i fire uker.

Fengslingsspørsmålet vil bli avgjort i en kontorforretning i løpet av tirsdag, opplyser politiadvokat Andreas Strand i Oslo politidistrikt til NTB. Det innebærer at den siktede ikke møter i retten.

Brev- og besøksforbud

Dommeren avgjør spørsmålet om varetektsfengsling på bakgrunn av dokumentene i saken, uten muntlig argumentasjon fra partene.

Politiet har bedt om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud, noe siktede har samtykket til.

Erkjenner ikke skyld for drapsforsøk

24-åringen erkjenner straffskyld for grov kroppskrenkelse, men ikke for drapsforsøk.

– Dette er en episode som han veldig gjerne skulle ha vært uten. Han forteller at han ble bortvist, og da gjorde han en spontan-handling han ikke skulle ha gjort, sa hans forsvarer, Tor Even Gjendem, til TV 2 mandag.

Totalt fire personer ble alvorlig, men ikke livstruende skadd da de ble truffet av skudd natt til søndag. I tillegg fikk to kvinner streifskader av kulene.

24-åringen som skjøt ble pågrepet da han var på vei inn i en drosje kort tid etter skytingen. Mannen er godt kjent for politiet fra tidligere saker.

(NTB/TV 2)