Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når Audi lanserer helt ny utgave av sin toppmodell A8, snakker vi selvfølgelig en stor begivenhet i bilverdenen.

A8 skal representere det ytterste av teknologi og luksus fra Audi. Samtidig som den konkurrerer i en av verdens tøffeste bilklasser.

Her har kundene både god råd og lov til å være kresne, derfor gjelder det å levere på øverste hylle.

Etter flere små drypp av blant annet designdetaljer, er det nå klart for selve premieren. Den er lagt til Barcelona i Spania, og Audi sender hele seansen live på nettet.

Det gir oss en unik mulighet til å se hvordan en slik avduking foregår. Du kan følge hele premieren live, i videovinduet under:

Vår egen bilekspert Benny Christensen har fulgt avdukingen nøye. Under livesenteret finner du hans første kommentar, samt de aller første bildene av bilen.

– Jeg må jo aller først få si at det var et imponerende show Audi bød på. Her stod det ikke langt tilbake fra en Melodi Grand Prix-finale! Dette sier ikke så rent lite om hvor viktig denne bilen er for Audi. Bilen skal stå imot sterke konkurrenter som facelift-utgaven av Mercedes S-Klasse, den er rett rundt hjørnet. I tillegg har vi BMW 7-serie og nye Lexus LS.

– Jeg er vel ikke direkte overrasket over hvordan bilen ser ut. Det er omtrent som forventet. Jeg må innrømme at jeg er litt skeptisk til de nye baklyktene som går på tvers av hele bilen. Fronten er som forventet, bredere og tøffere med skapere linjer, og takbuen gir klare coupe-assosiasjoner, mener Benny.

Touch-skjerm

– Det som overrasker meg litt er at Audi ser ut til å ha gått bort fra styrehjulet til infotainment-systemet, og nå har touch-skjerm. Det så slik ut på presentasjonen og det ser jeg litt på som et skritt tilbake. Ut over det er jeg helt sikker på at nye Audi A8 er en herlig kjøremaskin og gleder meg til å prøvekjøre den etter hvert, avslutter Benny.

Audi A8 L
^

Se spionbilder: Éndre var på ferie i Spania og fikk øye på A8