Edvald vil ta revansj etter millimeter-tapet

Edvald Boasson Hagen har brukt hviledagen til å sykle de siste kilometerne av tirsdagens spurtetappe.

Fredag fant Edvald Boasson Hagen igjen sin indre superspurter, men tapte med usle fem millimeter på målstreken for Marcel Kittel.

Tirsdag og onsdag er det store muligheter for nye spurtetapper i Tour de France. En av de dagene håper Boasson Hagen å ta sin første etappeseier i rittet siden 2011.

– Jeg har absolutt lyst på en etappeseier. Det er lenge siden sist, jeg bør absolutt ha en nå, sier 30-åringen til TV 2.

Tourmanager

Konkurrenter er ute

På papiret er det blitt enklere å ta en etappeseier i massespurtene for Edvald og de andre spurterne (Ikke minst Alexander Kristoff også). Boasson Hagen får spurte fordi lagkamerat Mark Cavendish veltet ut, mens stjerner som Peter Sagan og Arnaud Démare også er borte fra spurtfeltet.

Marcel Kittel, som har vunnet tre etapper så langt, er likevel mannen å slå.

– Det er jo større sjanser, og positivt med færre spurtere, men det er fremdeles mange bra med. Og Kittel er hard nok å slå, sier Boasson Hagen, som mandag syklet avslutningen på tirsdagens etappe.

– Tenker du mye på de fem millimeterne som kostet etappeseieren fredag?

– Jeg har jo tenkt på det, men det er ikke mye jeg får gjort med det nå. Jeg får ta med det positive og jobbe enda hardere for å slå ham og ta en etappeseier.

Mye av nøkkelen til å vinne massespurtene ligger i spurtopptrekkene. Kittels lag Quick-Step har mistet viktige Matteo Trentin, men også de andre spurtlagene har mistet viktige hjelperyttere.

Hos Edvalds lag, Dimension Data, forsvant Mark Renshaw ut søndag.

– Han vil bli savnet. Han er flink til å guide frem i spurtene og kjøre opptrekk. Vi får håpe vi kan klare å få til et like bra opptrekk som fredag likevel med Reinhardt Janse van Rensburg, da er det ikke helt umulig å slå Kittel, tror Edvald Boasson Hagen.

Kristoff vil også vinne

Alexander Kristoff har planer om å spolere Edvald Boasson Hagens drøm om etappeseier.

– Det kommer to viktige etapper tirsdag og onsdag. Det er en del ryttere som pleier å bli slitne i beina den andre uken i Touren, mens jeg samtidig pleier å være bedre. Da øker vinnersjansene mine, sier «Storhaug-ekspressen» til NTB.

– Det er en fordel for meg at andre spurtere er ute, men Marcel Kittel er jo fortsatt med. Han har vist seg raskest så langt. Men man kan slå ham med et godt nok spurtopptrekk, sier Kristoff.