Mandag skulle de fleste i A-troppen møte til treningsstart etter ferien, men etter at det skar seg mellom manager Antonio Conte og stjernespiss Costa, blir ikke spissen å se på treningsfeltet.

28-åringen skal for tiden være på ferie i fødelandet Brasil.

Flere britiske medier melder at Diego Costa og Chelsea skal være enige om at det er best at den naturaliserte spanjolen holder seg unna klubbens start på forsesongen.

Overgangssenter

Kranglet

Bakgrunnen for krangelen er at Conte via en tekstmelding ga Costa beskjed om at han ikke var med i planene hans videre.

Costa skal ha svart nesevist på en melding fra Conte til spillerne med oppfordring om å hold seg i form i ferien.

Etter det gikk Costa offentlig ut og sa han var ferdig i Chelsea, noe som skapte store bølger internt. Chelsea-ledelsen skal være lite fornøyd med Contes håndtering av situasjonen. Når de nå skal selge Costa, kan de ikke forlange så høy pris som de ønsker. Klubber som Chelsea skal forsøke å kjøpe erstattere fra kan også utnytte de regjerende ligamesternes desperasjon.

Costas neste stoppested ser ut til å bli gamleklubben Atlético Madrid, men overgangen kompliseres av at Madrid-klubben ikke kan registrere nye spillere før i januar.

Gikk glipp av Lukaku

Evertons Romelu Lukaku skulle egentlig erstatte Costa, men Manchester United kapret overgangen, og Chelsea blir stående igjen lett røde i ansiktet uten en stjernesignering å presentere for supporterne – eller viktigere: Antonio Conte. Den nyinnkjøpte midtstopperen Antonio Rüdiger har ikke samme stjernefaktor som Lukaku.

Et bud på rundt 700 millioner kroner på Real Madrids Alvaro Morata, som virket helt klar for Manchester United, skal være plan B for Chelsea nå. Andre alternativer som nevnes er Torinos Andrea Belotti, Swanseas Fernando Llorente og Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang, men sistnevnte skal være nær en overgang til kinesisk fotball.

Nå hviskes det også i tabloidene at Manchester United skal forsøke å kapre midtbanespilleren Tiemoue Bakayoko, som i flere uker skal ha vært «en legesjekk» unna en overgang til Chelsea. Det hviskes også om at den overgangen vil finne sted i løpet av uken. Utsettelsen skal skyldes en mindre kneoperasjon utført på slutten av forrige sesong. Det er bare å følge med.

Det virker også lite sannsynlig at Chelsea nå vil selge Nemanja Matic til Manchester United, slik det har ryktes i de siste ukene. Dette gjør også situasjonen til midtbanetalentet Nathaniel Chalobah (22) usikker. Han ønsker spilletid og kan være på vei til Watford.