SAVNET: Eierne håper inderlig å få tilbake skilpadden som har vært en del av familien i 40 år. Foto: Privat.
SAVNET: Eierne håper inderlig å få tilbake skilpadden som har vært en del av familien i 40 år. Foto: Privat.

Skilpadden Rulte (70) savnet under ferietur i Troms

Randlaug og Svein Otto Rasmussen har hatt skilpadden i 40 år. Søndag ble den borte på en rasteplass i Troms.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ekteparet frykter at noen tok skilpadden på en rasteplass mellom Birtavarre og Skibotn.

– Vi hørte en bil som kom og stoppet og tenkte det var folk som skulle raste. Men bilen kjørte fort av gårde med en gang, og da vi så etter, var skilpadden borte, forteller Svein Otto Rasmussen (73) til TV 2.

Politiet håper på tips

Ekteparet fra Molde er på vei hjem etter en ferietur i Nord-Norge. Skilpadden luftet seg mens ekteparet ordnet litt mat utenfor bobilen. Siden skilpadden ikke er spesielt kjapp, er det trygt å la den rusle litt rundt på egen hånd. Nå er skilpadden savnet.

Etter å ha lett overalt, så ikke ekteparet noen annen råd enn å kontakte politiet. Operasjonsleder Morten Augensen i Troms sier han er lei seg på ekteparets vegne.

– Jeg tenkte at her må vi twitre for å høre om folk vet noe om saken. Jeg håper folk tipser politiet i Troms om de har informasjon om skilpadden, sier Augensen.

Kjært familiemedlem

Skilpadden er rundt 70 år gammel og har bodd hos ekteparet Rasmussen de siste 40 årene. Det dreier som en 15 centimeter lang og seks centimeter høy landskilpadde. Skilpadden heter Rulte, men eierne kaller henne også Skillepan etter at et barn kalte henne det en gang i tiden.

GOD KONTAKT: Eierne forteller at skilpadden kjenner igjen stemmene deres og at de har god kontakt med den. Foto: Privat
GOD KONTAKT: Eierne forteller at skilpadden kjenner igjen stemmene deres og at de har god kontakt med den. Foto: Privat

Eierne vil svært gjerne ha henne tilbake.

– Man skulle ikke tro at man får noe særlig kontakt med en skilpadde, men det har vi virkelig. Den kjenner både kona og meg på stemmen. Den blir nesten deprimert når noen andre passer den, og så kvikner den til og begynner å spise igjen når vi kommer tilbake, sier Svein Otto Rasmussen.

Må mates

På grunn av skilpaddens høye alder, er den litt hjelpeløs og har problemer med å spise selv.

Rasmussen forteller at den må mates for hånd.

– Når den skal plukke opp maten, bommer den med nebbet. Jeg vet ikke om det er øynene som svikter eller noe annet, men vi gir den mat for hånd. Men den klarer seg veldig lenge uten mat, sier 73-åringen, som håper å få kjæledyret tilbake.