Fjellklatrere, politi og brannvesen jobber med å få lokalisert den savnede turisten. 
Fjellklatrere, politi og brannvesen jobber med å få lokalisert den savnede turisten.  Foto: Kristian Haug Hansen/TV 2

Person funnet død i Muldalsfossen

ÅLESUND (TV 2): Redningsmannskap bekrefter funn av en død person i kulpen ved Muldalsfossen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En utenlandsk person i 60-årene falt ut i Muldalsfossen i Møre og Romsdal like over klokken 17 søndag kveld. Alt av tilgjengelige ressurser ble sendt til stedet, men det ble altså ikke gjort funn før mandag formiddag.

Ved 13.30 tiden mandag opplyser politiet til TV 2 at en person er funnet omkommet i fossen.

– Redningsmannskap bekrefter funn av en død person i kulpen ved Muldalsfossen, opplyser operasjonsleder Per Åge Ferstad i Møre og Romsdal politidistrikt til TV 2.

Politiet opplyser kl. 15.07 på Twitter at Sea King-helikopter kommer fra Florø for å hente ut den avdøde.

Fjernet infoskilt

Lokale hytteeiere ved Muldalsfossen har lenge fryktet at turister skulle skli og havne i fossen. Samtidig har informasjonsskilt blitt fjernet.

– Vi har flere ganger prøvd å sette opp skilter både om stien, og ikke minst er det ryddet langs elven samt laget rasteplasser slik at vi håper folk skal holde seg på de trygge plassene. Men de skiltene vi setter opp, forsvinner stadig vekk av en eller annen mystisk grunn, forteller hytteeier Sissel Rogne i Muldalen til TV 2.

Rogne har lenge fryktet at det skulle skje en ulykke.

– Jeg er alltid så engstelig for folk som skal drive å ta selfie helt utpå kanten av stupet. Turistene går helt ut på kanten for å få selfier, og de går bakover, hopper og spretter. Så er det jo sånn at det er mose og glatt, men folk tenker ikke over det. At ikke flere folk har falt i fossen er mer flaks enn forstand, sier Rogne.

Sissel Rogne forteller at informasjonsskilt ved fossen har blitt fjernet. Foto: Kristian Haug Hansen/TV 2.
Sissel Rogne forteller at informasjonsskilt ved fossen har blitt fjernet. Foto: Kristian Haug Hansen/TV 2.

Hun var på hytta sammen med Ola Myklebust da ulykken skjedde.

– Det var en dame som ropte hallo, hallo og fortalte at en mann hadde falt i fossen. Det var jo ikke en fremmed tanke fordi det er stadig folk som går veldig langt utpå her for å se mest mulig å det er nesten et under at det ikke skjer ulykker her oftere. Så jeg hadde telefonen i hånda og vi løp nedover for å se om det var noe å se, samtidig ringte jeg 113, forteller Myklebust.

Natt til mandag ble søket avsluttet for dagen.

Ifølge vitner på stedet skled mannen utfor stien like ved en bro ved toppen av vannfallet. Mannen, som er i 60-årene, gikk sammen med et turfølge. Da han skled, forsvant han ut av syne bare noen få meter fra fossen.

– Hvis man går frem mot fossen så er det mye vannsprut fra fossevannet. Det gjør at det fort blir såpeglatt. Det virker som det som har skjedd nå, han hadde gått for langt utpå også hadde han sikkert glidd på det våte langs vannkanten og falt ut, mener Ola Myklebost.

Muldalsfossen er en foss ved Tafjorden i Norddal kommune. Totalt er fallet i fossen på over 200 meter. Politiet antar at mannen kan ligge i bunnen av fossen.