Richie Porte med brudd i bekkenet og kragebeinet

Richie Porte kolliderte i fjellveggen og ble fraktet bort med ambulanse.

På utforkjøringen fra Mont du Chat på den niende Tour de France-etappen kjørte Richie Porte ut i innersvingen, kom inn i veibanen igjen, dro med seg Dan Martin og smalt i fjellveggen i høy hastighet.

Se hendelsen i videovinduet øverst!

– Det er det verste jeg har sett! Helt forferdelig, Porte var i ferd med å gjøre en strålende etappe, kommenterte TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad.

Mens Martin kom seg på sykkelen igjen, ble Porte liggende på bakken. Medisinsk personell satte på nakkekrage på den australske sykkelstjernen, som så ble fraktet bort i ambulanse.

BMCs Nicolas Roche sier til TV 2 at han vet at Porte er på sykehuset og snakker. TV 2 får opplyst av rittlegen, som var på ulykkesstedet, at Porte er tatt med til sykehus.

– Han er nesten stabil. Ved første sjekk var han våken og orientert. Han snakket og fortalte at han hadde vondt i ankelen. Han bringes videre til sykehus for undersøkelser, sier hun.

– Er det en alvorlig skade?

– Jeg trodde ikke det gikk så bra. Ved første sjekk oppdaget vi ikke noe. Jeg håper ikke det er noe alvorlig.

Søndag kveld meldes det fra sykehuset at Porte har brudd i kragebeinet og bekkenet etter den stygge krasjen. Han vil være ute i fire til seks uker.

Dan Martin skal også ha hatt en velt etter Porte-kollisjonen, men kom tilbake på sykkelen igjen og fullførte. Han opplyser at den andre kollisjonen ikke var dramatisk.

– Jeg tror ingen ønsker å ta unødvendig risiko. Men det var glatt. Jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg er heldig som komme unna på den måten jeg gjorde, sier Martin.

– Er det mer farlige enn tidligere?

– Jeg vet ikke. Det er vi som tar risikoen. I dag var det veldig glatt med regnet som kom. Det var en teknisk utfordrende utforkjøring, sier han.

Manuele Mori, Robert Gesink og Geirant Thomas brøt Touren tidligere på dagen etter velt.