VIL BORT: Yohannes Gebreselassie ønsker å ta med seg familien og flytte fra leiegården i Odins gate i Skien. Foto: Bjørn Bremdal: 
VIL BORT: Yohannes Gebreselassie ønsker å ta med seg familien og flytte fra leiegården i Odins gate i Skien. Foto: Bjørn Bremdal: 

Forteller om mye bråk i bygård der mann ble drept

Bråk, innbrudd, hærverk og narkotikamisbruk har lenge vært et problem i den kommunale bygården i Odins gate i Skien der en mann ble funnet drept lørdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Yohannes Gebresellassie bor i Odins gate med kone og to barn. Han forteller til TV 2 at de ønsker å flytte.

– Det er ingen andre barnefamilier her. Det er utrygt, sier han til TV 2 søndag.

Han forteller at de flere ganger har meldt fra til kommunen om problemene.

– Det er mye bråk her. Det kommer folk og banker på vår dør og på vinduene. Det er skummelt for barna, sier han.

Trolig drept

Politiet i Skien har startet drapsetterforskning etter at en mann i 30-årene ble funnet død i en leilighet i Odins gate lørdag kveld. Politiet anser det som sannsynlig at mannen er drept. Ingen er pågrepet eller siktet i saken.

Fredag ble en mann i 50-årene funnet med alvorlige hodeskader i en leilighet på samme adresse. Politiet mener det er svært sannsynlig at mannen er utsatt for vold.

Politiet undersøker nå om det er en sammenheng mellom de to hendelsene, men har ikke konkludert. De vil ikke kommentere om de har mistenkte i denne saken. Fornærmede er avhørt, sier politiadvokat Tine Henriksen til TV 2 søndag ettermiddag.

Rusmisbruk

Yohannes Gebresellasie sier familien ikke la merke til noe spesielt lørdag kveld, men forteller at kona var nede i kjelleren og så tre ukjente personer.

– Det har hun fortalt til politiet, sier Gebresellasie.

De kommunale boligene i Odins gate har vært mye omtalt i lokale medier i flere år på grunn av hendelser knyttet til rus og bråk. I 2014 skrev Telemarksavisa om beboere som lever i frykt på grunn av narkomisbruk i fellesarealene, narkomane som sparker inn dører og folk som sover og tisser i trappene.

– Narkomane fra hele Skien kommer hit for å ruse seg. De skaper mange problemer for oss. Vi får ikke sove på natta, sa tre av beboerne til lokalavisen.

Vaktmestere må opptre i par

Lokalpolitiker Helene Røsholt (H) har tatt til orde for å jevne blokkene med jorden. Røsholt fortalte til NRK i april at ansatte i hjemmesykepleien og vaktmestere må være to sammen på grunn av sikkerheten når de skal besøke leiligheten.

Røsholt kommenterte drapet i en Facebook-post søndag. Hun lenker til en sak i avisen Varden der en nabo sier de har advart om at det kan skje et drap i den omstridte leiegården.

– At naboer tar kontakt med ordfører og administrasjon og ikke får svar er rett og slett uakseptabelt og hårreisende, skriver hun.

Skiensordfører Hedda Foss Five (Ap) skriver i et svar til Røsholts Facebook-innlegg at kommunen og deres ansatte ikke kan lastes for hendelsen.

– Det kan kun drapsmannen, skriver ordføreren.

På en pressekonferanse søndag kveld varslet Skien kommune fortgang i arbeidet med å finne nye boliger til de av beboerne som ønsker å flytte fra Odins gate, sier ordfører Hedda Foss Five til TV 2.