José Mourinho og Romelu Lukaku ser ut til å bli gjenforent i Manchester denne sommeren.
José Mourinho og Romelu Lukaku ser ut til å bli gjenforent i Manchester denne sommeren. Foto: Nick Potts

– Hvorfor vil han spille for en manager som to ganger har vurdert ham som ikke god nok?

Tidligere Liverpool-spiss Robbie Fowler er forundret over Lukakus valg.

– Det er morsomt. Hvorfor vil han gå og spille for en manager som allerede to ganger har vurdert ham som ikke god nok? Det er eksakt hva Mourinho har gjort, uansett hvordan han vrir og vender på det.

Det skriver den tidligere storscoreren i en spalte hos Daily Mirror lørdag.

– Han (Mourinho) vil si at Lukaku har forbedret seg. Jeg skjønner at han er en bedre spiller, men uansett? Det er en merkelig overgang for meg, fortsetter Fowler.

Lørdag bekreftet Manchester United på Twitter at de var kommet til enighet med Everton om en overgang for kraftspissen. Dermed ser de røde djevlene ut til å vinne kampen mot Chelsea.

Lukaku (24) ble hentet til Stamford Bridge i 2011, men klarte aldri å etablere seg i førsteelleveren til Chelsea.

Tidligere Liverpool-spiss Robbie Fowler skjønner ikke hvorfor Lukaku velger å gå til Manchester United der José Mourinho er manager. (AP Photo/Seth Wenig).
Tidligere Liverpool-spiss Robbie Fowler skjønner ikke hvorfor Lukaku velger å gå til Manchester United der José Mourinho er manager. (AP Photo/Seth Wenig).

Mourinho returnerte til London og blåtrøyene for sin andre managerperiode i 2013. I 2012/13-sesongen ble det unge spisstalentet lånt ut til West Bromwich, der han spilte 35 kamper. Året etterpå ble han sendt på utlån til Everton.

The Toffees gjorde overgangen permanent etter én sesong. På de tre første sesongene hos Everton scoret den belgiske landslagspissen 43 Premier League-mål. Forrige sesong ble det 25 nettkjenninger. Bare Harry Kane hadde flere med sine 29.

– Alle sa han så å si var klar for Chelsea, og at klubben var optimistisk med tanke på overgangen. Det virket som at United gikk for (Álvaro) Morata. Så hva har endret seg? Hvorfor ønsker Lukaku å risikere selvtillit, rykte og fremtiden sin med Mourinho? spør Fowler.

Den tidligere målsniken poengterer at overgangsummen er en faktor som er med på å overtale spilleren.

– Hvis han ikke får spille, er det en stor sjanse for at det er manageren som må betale prisen - ikke spilleren, skriver Fowler.

Overgangssummen for Lukaku skal være på rundt 90 millioner pund, ifølge britiske medier, deriblant Sky Sports. Det tilsvarer nesten én milliard kroner.

– Jeg tror han kommer til å score mål, som jo er hovedgrunnen for at de betaler så mye for ham. Det er en stiv pris for hvilken som helst spiller, uansett hvordan man ser på det, fortsetter Fowler.

Mannen som scoret 183 mål for Liverpool, mener Lukaku fortsatt har en del å bevise på aller høyeste nivå, men at 24-åringen er en oppgradering av Zlatan Ibrahimović.

Fowlers innlegg kan man lese i sin helhet her.