KANONENES OPPGJØR: Kan Richie Porte sørge for at Chris Froome får problemer på søndagens etappe? 
KANONENES OPPGJØR: Kan Richie Porte sørge for at Chris Froome får problemer på søndagens etappe?  Foto: Philippe Lopez

Det blir en svært viktig etappe for sammendraget

Mads Kaggestad gir deg Tourmanager-tipsene før søndagens rysare.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdagen ble hard nok, men var egentlig bare en oppvarming før søndagens monsteretappe. Etappen starter rett inn i krevende stigninger.

Rytterne må varme godt opp fordi veien til Chambery bringer de rett inn i en andrekategoristigning med en påfølgende tredjekategori bare kilometer senere.

Deretter går det opp og ned hele veien til mål. Hele tre høykategoristigninger skal forseres før rytterne hiver seg utfor den siste nedkjøringen til dagens målby. Det blir en dramatisk etappe. De som sliter, er syke og skadet vil ha mer enn nok med å fullføre. Dette handler om å overleve, og det blir en svært viktig etappe for sammendraget.

Her er mine favoritter til dagens etappe:

Sportsdirektør:
Sportsdirektøren til Quickstep- Floors. Kittel er på vinnersporet i poengtrøya. I dag må han konsentrere seg om å fullføre, men etter morgendagens hviledag er det en ny flat etappe hvor han er favoritt. Daniel Martin virker offensiv og jeg håper han fortsetter å prestere på topp når feltet igjen møter fjellene på etappe 12.

Kapteiner:
Jeg beholder Porte og Martin. Begge må angripe, trenger bonussekunder og vist bra form. Porte har en akilleshæl utfor og er ustabil sammenlignet med Froome, men jeg håper han er i den formen han har vist tidligere i sesongen og at han lykkes når det virkelig gjelder. Alternativt er Froome og Bardet gode alternativer. Om du er dristig og vil spare penger kan Robert Gesink og Daniel Navarro kanskje snike seg med i et brudd og snyte antatt sterkere ryttere for etappeseieren? Men vær obs på Gesink som var i brudd på gårsdagens etappe hvor han gravde dypt i energilagrene. Selv om Gesink vil ønske å følge opp gårsdagen med å jakte bakkepoeng og etappeseier er det sannsynlig at etappen i går sitter godt i beina på den lange nederlenderen.

Hjelperyttere:
Som i går gjelder det å finne offensive, klatresterke hjelperyttere som får frihet til å gå i brudd og samtidig har kapasitet til å henge med lenge opp de knallharde fjellene. En rytter i brudd kan score mange poeng på dagens etappe på bakketoppene, den innlagte spurten, etappeplassering, og overtakelse av trøye som muligheter. Blant de mest klatresterke hjelperytterne med gode muligheter til å kjøre for egne sjanser finner vi Jan Bakelants, Perric Quemeneur, Thomas Voeckler, Alexis Vuillermoz, Cyril Gautier, Simon Geschke, Marco Minnaard, Brice Feillu, Nicolas Edet, Ondrej Cink, Luis Angel Mate, Ben Gastauer, Tony Gallopin, Javier Moreno og Axel Dumont

Temporytter:
Av mangel på opplagte alternativer beholder jeg ringreven Thomas De Gendt på laget. Minuset med den rutinerte Lotto- Soudal rytteren er at han var aktiv samtidig som han er småsyk. Vegard Stake Laengen og Steve Cummings er gode alternativer. Vi venter på Primoz Roglic. Lotto-Jumbo rytteren var blant favorittene på den innledende tempoetappen, men har så langt ikke vist seg i tillegg til at den tidligere skihopperen har vært i bakken. Kanskje skal han endelig vise seg på den første skikkelige fjelletappen?

Ungdomsryttere:
Simon Yates og Pierre Latour kjemper om den hvite trøya og en solid plassering sammenlagt. Det er forventet at de er med i den tunge avslutningen på dagens etappe. Emanuel Buchmann, Tiesj Benoot og gårsdagens seierherre Lilian Calmejane er ryttere som kan score poeng enten de sitter med sammenlagtrytterne eller går i brudd. Calmejane har bakketrøya og kjempet beinhardt i går. Han ønsker helt sikkert å forsvare den prikkete trøya og bruke formen til å prøve igjen, men spørsmålet er om unggutten har restituert seg etter hva han utsatte seg selv for i går?

Klatrerne:
Jeg beholder Fabio Aru og Rigoberto Uran. Aru ser meget bra ut, og jeg satser på at syvendeplassen til Rigoberto Uran opp La Planche des Belles Filles på femte etappe ikke var noen tilfeldighet. Colombianeren er sannsynligvis i form til å kjempe om en topplassering på dagens etappe. En annen spennende rytter fra Connondale-laget er franskmannen Pierre Rolland som satt fint med på gårsdagens etappe. Hans strategi er å satse på kuperte enkeltetapper med mye bakkepoeng. I dag er dagen for den offensive klatreren. Har han gode bein, er ved godt mot, og med full klaff kan det gi både etappeseier og bakketrøye.

Spurterne:
For de tunge spurterne handler dagen om å komme seg til mål innenfor tidsgrensen. Jeg beholder Marcel Kittel, men forventer ikke at han skal ta poeng på dagens etappe. Michael Matthews blir også på mitt lag. På tross av at Matthews tidvis var bra med i forhold til hans spurtrivaler i går, forventer jeg ikke at han skal score poeng i dag.

Lykke til!

Mads!