Froome: – Det blir en monsteretappe

Chris Froome tror det kommer til å skille mye mellom de beste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En brutal start på gårsdagens 8. etappe sugde krefter ut av de fleste rytterne i feltet. Bruddforsøk etter bruddforsøk ble kjørt inn. Edvald Boasson Hagen og Vegard Stake Laengen var blant dem som forsøkte seg uten hell. Etter hvert satte Team Sky seg i front og kontrollerte farten i hovedfeltet.

I dag venter tre ikke-kategoriserte stigninger, Col de la Biche (10,5 km med 9%), Grand Colombier (8,5 km med 9.9%) og Mont du Chat (8,7 km med 10.3%). Toppen av den siste, Mont du Chat, er 25 kilometer før mål. Deretter stuper rytterne ned mot Chambéry.

– Det er en monsteretappe, spesielt etter gårsdagens etappe. Det var en virkelig tøff etappe, og det kommer til å være noen trøtte bein. Jeg forventer at det blir noen store endringer i sammenlagtstillingen, sier Chris Froome til TV 2.

Det er ikke bare de nådeløse stigningene som blir utfordrende for rytterne. Det er meldt regn og haglbyger, noe som garantert vil skape dramatiske episoder.

– Det er det samme for alle. Hvis man får regn og hagl vil det definitivt påvirke løpet, sier Froome.

I Criterium du Dauphiné syklet rytterne opp Mont du Chat på den 6. etappen. Etter toppen stupte rytterne ned til La Motte-Servolex. Etappen ble vunnet av Astanas danske Jakob Fuglsang foran Richie Porte, Froome og Fabio Aru. Froome angrep Porte og Fuglsang i utforkjøringen etter Mont du Chat, men ble tatt igjen.

Froome tror på et annet løp nå.

– Det er en rask og krevende utforkjøring, men jeg tror det vil handle mer om klatringen. Den er barbarisk, spesielt siden den kommer så seint på etappen, sier Team Sky-kapteinen.

– Hvis man ikke er i frontgruppen på toppen av Mont du Chat kan man tape minutter, sier Dan Martin til Cyclingtips.

Og det begrunner Quick-Step Floors-profilen slik:

– På etapper som avsluttes på en fjelltopp kan man begrense tapet til rundt et minutt hvis man har en dårlig dag. Men hvis man isoleres like før toppen og fire-fem ryttere samarbeider foran, kan man tape to eller tre minutter på de siste 25 kilometerne, tror han.