Bildet viser havnen i Zakynthos by. Drapet skjedde i Lagunas, et hotell- og barområde rundt 10 kilometer unna.
Bildet viser havnen i Zakynthos by. Drapet skjedde i Lagunas, et hotell- og barområde rundt 10 kilometer unna. Foto: Wikimedia/Mich973

– Amerikansk turist (22) slått i hjel på gresk ferieøy

Åtte personer er arrestert etter at en 22 år gammel amerikaner ble drept i et slagsmål på ferieøyen Zakynthos, melder greske og amerikanske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amerikanske Bakari Henderson (22) ble natt til fredag drept på den greske øyen Zakynthos, melder blant andre CNN.

22-åringen befant seg på en bar i Laganas sammen med venner da han ble involvert i et slagsmål. Foranledningen er ikke kjent. De involverte forlot stedet, men slåsskampen fortsatte ute på gaten.

Videoovervåkning viser at Henderson ble slått gjentatte ganger av flere personer, ifølge den greske avisen Kathimerini,

Først ble en greker (34) og en brite (32) av serbisk opphav er arrestert i saken. Siden er ytterligere seks personer arrestert, melder CNN Hellas.

Henderson ble forlatt bevisstløs på fortauet, og ble erklært død da han ankom sykehuset i ambulanse.

– Sjokkerte og i sorg

Familien hans sier til amerikanske NCB Kxan at Henderson var i Hellas for å gjøre et fotoshoot i forbindelse med lanseringen av et nytt klesmerke.

22-åringen var opprinnelig fra Austin i Texas, men var ferdig med en bachelorgrad i finans og forretningsutvikling ved University of Arizona i mai.

«Alle vi ved universitetet er sjokkerte og i sorg over tapet til vår nylig uteksaminerte elev, Bakari Henderson. Våre hjerter og bønner er med hans venner og familie» skriver rektor ved University of Arizona, Robert C. Robbins, i en uttalelse.

Zakynthos er en øy på vestkysten av Hellas med rundt 32.000 innbyggere. Den er et svært populært reisemål, også for nordmenn. Både de greske øyene og Hellas forøvrig er regnet for å være et trygt sted for turister med lite kriminalitet. Les mer på Utenriksdepartementets sider.