De to presidentene håndhilste da de traff hverandre fredag, opplyser den russiske regjeringen.
De to presidentene håndhilste da de traff hverandre fredag, opplyser den russiske regjeringen. Foto: Evan Vucci / NTB Scanpix.

Putin nektet for innblanding i det amerikanske valget

Vladimir Putin hevder Russland ikke involverte seg i det amerikanske presidentvalget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

USAs president Donald Trump og hans russiske motpart Vladimir Putin holdt fredag samtaler under G20-møtet i Hamburg.

USAs utenriksminister Rex Tillerson sier, ifølge AP, at Trump åpnet møtet ved å konfrontere Putin med deres økende bekymring om russisk innblanding i det amerikanske valget.

Det var kun landets to utenriksministere, Tillerson og hans russiske kollega Sergej Lavrov, og som var til stede under møtet som gikk langt på overtid.

Enige
Denne påståtte valg-innblandingen skal Putin ha nektet for, og Trump aksepterte Putins forsikring om dette, opplyser Tillerson.

Tillerson informerer videre om at de to presidentene diskuterte cybersikkerhet, og at de ble enige om å sette opp en gruppe som skal etterforske den antatte innblandingen.

Putin informerte også om at han ønsker bevis på at Russland faktisk var involvert i det amerikanske valget.

Under møtet ble USA og Russland også enige om en våpenhvileavtale som gjelder sørvest i Syria, ifølge tre amerikanske tjenestemenn.

Møtet gikk

Håndhilste
De to presidentene håndhilste da de traff hverandre fredag, opplyser den russiske regjeringen. En video av håndtrykket ble noe senere fredag publisert på Facebooksiden til den tyske regjeringen.

– Jeg ser fram til alle dagens møte med verdens ledere, deriblant mitt møte med Vladimir Putin. Mye å diskutere! meldte Trump på Twitter tidligere fredag.

På spørsmål om Trumps uttalelse om at de har «mye å diskutere», svarte Putins talsmann Dimitrij Peskov at dem russiske presidenten også ser fram til møtet.

– Det er en ære å være her med deg, sa Trump da han møtte Putin, ifølge Fox News, og la til at han at ha «håper på positive samtaler».