Arsène Wenger kommenterte saken på klubbens egen hjemmeside.

– Per er en eksepsjonell type som er et flott eksempel til de yngre spillerne. Han er en dyp tenker når det kommer til spillet, sier Wenger om sin tyske midtstopper.

– Han vil være en inspirerende person for alle som er tilknyttet akademiet.

Mertesacker skal avslutte spillerkarrieren med en siste sesong for Arsenal. Han vil bruke den kommende sesongen på å få dypere innsikt og kunnskap om Arsenals akademi.

– Dette er starten på et nytt og spennende kapittel for meg, og jeg er henrykt over å få muligheten til fortsatt å få lov til å være en del av Arsenal-familien. Denne sesongen vil jeg være fullt fokusert på jobben min sammen med laget, og jeg ser frem til en siste suksessfull sesong på banen, sier Mertesacker til klubbens hjemmeside.

– Etter det ser jeg frem til den spennende utfordringen det er å hjelpe til med å produsere unge spillere som er gode nok til å spille for Arsenals førstelag.

Det er for tiden Luke Hobbs som trener klubbens akademi. Det er ikke opplyst om hvilken rolle han vil få etter sesongen.

Per Mertesacker var ute neste hele forrige sesong med en skade, men han startet og storspilte i FA-cupfinalen mot Chelsea. Den høyreiste midtstopperen har 104 landskamper for Tyskland. Han ga seg på landslaget etter å ha vunnet VM i Brasil i 2014.