Nå blir snart de røde Peppes-bilene borte og erstattet med sorte elbiler.
Nå blir snart de røde Peppes-bilene borte og erstattet med sorte elbiler.

Snart blir pizzaen din levert med elbil

Peppes Pizza bytter ut bilparken, se hva de valgte.

Det er ikke bare hos privatbilistene elbiltrenden fortsetter å vokse. Også flere større aktører bytter ut den tradisjonelle bilparken, til fordel for nullutslipp.

Vi ser det spesielt i storbyene, hos både håndverkere og i transportsektoren.

I sistnevnte kategori har blant annet Asko tatt i bruk Norges første el-lastebil for fullt.

Nå skal også pizzagiganten Peppes erstatte hele bilparken med elektriske biler. Den landsomfattende endringen gir ikke bare positive utslag for miljøet, men også økonomiske fortrinn.

Ny og gammel: Fiat 500 med sin bensinmotor må takke for seg, til fordel for Renault Zoe.
Ny og gammel: Fiat 500 med sin bensinmotor må takke for seg, til fordel for Renault Zoe.

All pizzalevering med elbil

– Overgangen til elbil er en naturlig videreutvikling av Peppes Pizza. Miljøaspektet er viktig for oss, og nå som elbil-teknologien har kommet såpass langt, gir det oss en mer effektiv distribusjon av pizza. Vi har definitivt kjøpt vår siste bensindrevne bil, nå går vi for nullutslipp og støyfri levering til kundene, forteller Espen Hoff, administrerende direktør i Peppes Pizza.

Deres restaurant på Skøyen har allerede fått på plass sine første elbiler. Satsingen bygges ut fortløpende og i løpet av neste år vil all utkjøring av pizza i hovedstaden skje med nettopp elbil.

– Dette er en oppgradering av bilparken som er ønsket av de ansatte og ikke minst hos mange av våre sjåfører som under 30 år, legger Hoff til.

Nikola one: Bestillingene hagler inn på ny super-lastebil

Kjører 750.000 mil årlig

Hver eneste dag kjøpes det rundt 20.000 (!) pizzaer hos Peppes. Flere av disse leveres til kundene ved hjelp av 250 biler. Til sammen tilsvarer det 750.000 mil årlig kjøring. Dermed blir altså miljøbesparelsen svært aktuell.

Administrerende direktør for Peppes Pizza, Espen Hoff ser frem til en mer stillegående levering av pizza. 
Administrerende direktør for Peppes Pizza, Espen Hoff ser frem til en mer stillegående levering av pizza. 

Peppes Pizza forteller til Broom at de har valgt én type elbil, nemlig Renault Zoe.

– Det var spesielt rekkevidden og hvordan de håndterte den norske vinterkulden som ble utslagsgivende. Vi har testet flere ulike merker, men føler oss trygge på at dette er et solid valg. Lasterommet bakerst i bilene er spesialtilpasset vårt behov, for å frakte varm mat, sier Tomas Harbu som er distriktssjef i Peppes Pizza og prosjektleder for elbilsatsingen.

Han sier videre at i løpet av 2019 vil nær sagt all levering fra Peppes Pizza i Norge skje med elbiler, kun noen få steder utenfor Oslo vil det bli benyttet hybrid. Over små avstander i Oslo vil man kunne bruke elsykkel og moped.

Om to år skal alle biler fra Volvo ha elmotor

Synlig for publikum

I tillegg til at den nye bilparken gir positive utslag, både økonomisk og for miljøet, vil kundene også merke den nye elbilsatsningen visuelt.

De klassiske, røde Peppes-bilene blir nemlig fjernet, og erstattet med sorte biler. Dette er for å synliggjøre den nye, og mer miljøvennlige bilparken for publikum.

Ford Focus Electric: Bommet første gang - nå prøver de igjen

650 nordmenn har bestilt Jaguars el-SUV, se mer i videoen under: