FRYKTER FOLK ER BEGRAVET: Redningsarbeidere graver for hånd i restene av huset som kollapset i Torre Annunziata nær Napoli fredag. (Ciro Fusco/ANSA via AP)
FRYKTER FOLK ER BEGRAVET: Redningsarbeidere graver for hånd i restene av huset som kollapset i Torre Annunziata nær Napoli fredag. (Ciro Fusco/ANSA via AP)

Fem etasjers leilighetsbygg kollapset utenfor Napoli

Minst to omkom da en bygning kollapset i den italienske kystbyen Torre Annunziata fredag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: To omkomne er gravd ut av ruinene etter at en femtasjers bygning kollapset i en by i nærheten av Napoli i Sør-Italia. Minst fem personer er savnet.

Bygningen skal være bebodd av to familier med totalt åtte personer, skriver Napoli Today. La Repubblica har snakket med brannvesenet som mener at ulykken skyldes at tredje og fjerde etasje kollapset rundt klokka 06.20. To av etasjene i komplekset skal ha stått tomme på grunn av oppussing, melder Lettera35.

Kvinne ropte om hjelp

Rundt 70 mennesker deltar i redningsarbeidet, blant dem politifolk med søkshunder, melder Corriere della Sera. Samme avis skriver at redningsmenn har rapportert om at de har hørt stemmen til en kvinne som ba om hjelp i bygningen rundt klokken 09:20. Hun er ennå ikke funnet i ruinene.

Ingen eksplosjon

Vitner har fortalt til det italienske nyhetsbyrået ANSA at det ikke var noen eksplosjon før hendelsen. Et godstog passerte like ved bygningen rett før den kollapset. Brannmenn har tatt i bruk lange, uttrekkbare stiger for å kontrollere stabiliteten i en tilstøtende bygning i boligområdet. Redningsarbeidere fjerner murstein for hånd og sender det ut i bøtter.

To brannmenn skal ha blitt skadd under redningsarbeidet, fordi de ble truffet av steinsprut under utgravningsoperasjonen. Én av brannmennene er nå brakt til sykehus, skriver Corriere della Sera.

(©NTB)