ETTERFORSKNING: Agder-politiet har bedt Spesialenheten om å etterforske om opplysninger fra avhøret med gutten som tiltalt for å ha drept 14 år gamle Jakob Hassan og Tone Ilebekk (48) har blitt lekket.
ETTERFORSKNING: Agder-politiet har bedt Spesialenheten om å etterforske om opplysninger fra avhøret med gutten som tiltalt for å ha drept 14 år gamle Jakob Hassan og Tone Ilebekk (48) har blitt lekket. Foto: Trond Solvang/Privat

Agder-politiet ber Spesialenheten etterforske lekkasjer

Agder-politiet har gått til det uvanlige skrittet å be Spesialenheten etterforske om politiet har lekket opplysninger fra dobbeltdrapsetterforskning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kort tid før rettssaken mot en dobbeltdrapstiltalt 16-åring publiserte flere medier detaljerte opplysninger fra avhørene med gutten.

Politiet vil nå finne ut om lekkasjene kom fra egne rekker, melder NRK.

– Vi skal undersøke om politifolk har brutt taushetsplikten, sier kriminalsjef Terje Kaddeberg Skaar i Agder politidistrikt.

Han ledet etterforskningen og var den som skulle uttale seg til mediene. Han unnlot bevisst å dele detaljer han mente hører hjemme i rettssaken.

Likevel dukket altså detaljer fra avhørene opp i mediene.

– Da er det grunn til å tro at det kan komme fra politiet, sier Kaddeberg Skaar. Selv om opplysningen ikke skadet etterforskningen, mener han det er viktig å undersøke om politiet lekker.

Andre potensielle kilder er forsvarere, bistandsadvokater og pårørende, som alle har tilgang på saksdokumentene. Advokatene og politiet har taushetsplikt, men det har ikke de pårørende.

Spesialenheten bekrefter å ha mottatt anmeldelsen, men har foreløpig ikke avgjort om saken blir etterforsket.

(©NTB)