PROTEST: Demonstranter står ved en brennende barrikade under demonstrasjoner ved G20-møtet i Hamburg torsdag.
PROTEST: Demonstranter står ved en brennende barrikade under demonstrasjoner ved G20-møtet i Hamburg torsdag. Foto: Pawel Kopczynski / Reuters

Minst 76 politimenn skadd etter demonstrasjoner i Hamburg

Tysk politi måtte ty til vannkanoner og pepperspray under demonstrasjoner i Hamburg, og minst 76 politimenn ble skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var ventet store demonstrasjoner i forkant av G20-møtet i Hamburg torsdag. Under møtet samles verdens øverste ledere for å diskutere den globale politikken.

Tyske myndigheter ventet omtrent 100.000 demonstranter, men politiet anslo at rundt 8000 mennesker møtte opp for å protestere torsdag.

Selv om antall oppmøtte demonstranter ikke ble like høyt som spådd, utviklet det hele seg til sammenstøt med politiet.

Tysk politi som var tilstede for å passe på at demonstrasjonene gikk rolig for seg, måtte ty til vannkanoner og pepperspray. Flere av demonstrantene skal ha kastet flasker etter politiet.

Politiet i Hamburg opplyser nå at minst 76 politimenn ble skadd som følge av sammenstøtene. En av dem fikk en alvorlig øyeskade, etter at fyrverkeri gikk av i nærheten.

Det har også vært snakk om at to politimenn fikk synsproblemer etter at en laser ble pekt mot helikopteret deres, ifølge CNN.

Sammenstøtene skal ha skjedd etter at politiet ba enkelte av demonstrantene, som hadde på seg svarte masker, om å ta av seg maskene.

Politiet i Hamburg skrev på Twitter at de ønsket å skille de demonstrantene det gjaldt, fra resten av de oppmøtte.

Noen av de maskerte demonstrantene knuste vinduer på politiets biler med flasker og murstein. Sammenstøtene brøt ut ikke lenge etter at demonstrasjonen startet, nær Hamburgs ukentlige fiskemarked.

– Vi er her fordi vi mener at G20 ikke har noe i Hamburg å gjøre, ei heller i verden. Det er ikke behov for det. Det er en organisasjon for de herskende klassene i kapitalismen som bidrar til sosial utnytting, sa Kemal, en demonstrant.