Svenske i ulovlig bil stakk fra kontroll på vei til gatebil-treff

At den slitne Chevroleten har vært ulovlig å bruke siden 2008, hindret ikke svensken i å kjøre den til Gatebil-festivalen på Rudskogen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Men før han kom så langt, ble han stanset av Vegvesenets kontrollører. De fant såpass store mangler ved bilen at den ble avskiltet.

Det likte føreren så dårlig at han satte seg i bilen og stakk fra kontrollørene. Men politiet fikk tak i føreren på vei inn til Rudskogen. Da tok de mannens sertifikat.

– Han har erkjent straffskyld og la seg flat etter at politiet tok en prat med ham. Han samtykker i førerkortbeslaget, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til TV 2.

Avställd

Ifølge svenske myndigheter skulle ikke bilen vært på veien siden 2008.

– Bilen har vært «avställd» siden 2008, så det nærmer seg tiårsjubileum, kommenterer operasjonslederen.

At en bil er «avställd» betyr omtrent det samme som at en bil er avskiltet i Norge. Man slipper å betale veiavgift og forsikring, men da skal bilen ikke brukes.

Marstad bemerker at det er velkjent at politi og Vegvesen ofte har ekstra kontrollvirksomhet i forbindelse med arrangementer som det som nå finner sted på Rudskogen.

– Denne historien kan være en orientering til andre som eventuelt går svanger med tanken om å ta med seg et vrak av en bil til et sånt treff, sier Marstad.

Van for livet

Svensken kjørte en liten van av typen Chevrolet Astro. Politiet understreker at de ser ganske alvorlig på at folk velger å kjøre rundt med biler med store mangler. Kjøretøy som har så store mangler at de avskiltes, utgjør en fare for andre som ferdes på veiene.

– Når han kjører fra Vegvesenet, er han i hvert fall klar over at bilen er i elendig forfatning. At han ignorerer det og kjører videre, ser vi ganske alvorlig på. Han skal nok få smake på de relativt høye norske bøtene, sier Marstad.