Bora-hansgrohe anket Sagan-utestengelsen til CAS

Laget hadde et lite håp om at Peter Sagan skulle komme tilbake til Tour de France, men anken ble avslått.

Bora-hansgrohes pressesjef Ralph Scherzer bekreftet overfor TV 2 at de satte Idrettens voldgiftsrett (CAS) på saken om Peter Sagans utestengelse fra Tour de France.

Avslått anke
Det tyske laget er fremdeles uenige i avgjørelsen som ble tatt etter etappen til Vittel der Sagan ble kastet ut av rittet etter sammenstøtet med Mark Cavendish på oppløpet.

I en pressemelding torsdag ettermiddag om anken opplyses det at Bora-hansgrohe legger til grunn regel 12.2.006 i Det internasjonale sykkelforbundets (UCI) regelverk hvor det heter at juryen er påbud å gi rytteren en mulighet til å svare for seg før en avgjørelse.

– Peter har ikke fått mulighet til å fortelle juryen sin side av saken, skriver Bora-hansgrohe i pressemeldingen.

Noen timer senere kom avgjørelsen fra CAS. Sagans utestengelse blir stående.

– Det er en tøff avgjørelse for laget. I våre øyne var det en gal avgjørelse, og det var derfor vi anket. Nå er avgjørelsen at han ikke kan komme tilbake i rittet. Det er tøft for laget, men vi har fremdeles mål for laget, sier Enrico Poitschke til TV 2.

Se video av den skjebnesvangre velten i videovinduet øverst på siden!

Ville ha Sagan tilbake
Sagans sykkel vil bli å finne utenfor Bora-hansgrohe-bussen før hver etappe som et symbol på at man er uenig i avgjørelsen.

Håpet var at utestengelsen skulle bli annullert og at Sagan skulle få returnere til Touren.

Johan Kaggestad var helt sikker at Bora-hansgrohes håp om å få Sagan tilbake i Tour de France var urealistisk.

– Han kommer ikke til å sykle her i det hele tatt. Er du ute av rittet, så er du ute av rittet. Gale dommeravgjørelser blir ikke rettet opp på den måten. For Bora-hansgrohe handler det om økonomi. Om det var en gal avgjørelse og CAS overstyrer avgjørelsen til UCI, så kan faktisk Bora-hansgrohe gå til sak mot UCI med tanke på tapte inntekter og eksponering, sier TV 2s sykkelekspert.

Sagan uttrykte sin uenighet med avgjørelsen da han møtte et samlet pressekorps for å gi sin versjon av saken onsdag formiddag.

– I dag må jeg akseptere juryens avgjørelse, men jeg er ikke enig, for jeg mener jeg ikke gjorde noe galt i sprinten. Jeg synes det er veldig synd at Mark (Cavendish) falt og det er viktig at han kommer tilbake. Jeg er lei meg på hans vegne, sa Sagan.

– Som dere sikkert har sett i etterkant, så var det en vill sprint. Det var ikke den første og ikke den siste som blir sånn. Jeg håper Mark kommer tilbake sterkt..