Mark Cavendish tar et oppgjør med netthetserne

– Jeg betaler prisen for oppførselen min som unggutt, mener Mark Cavendish.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mark Cavendish veltet ut av Tour de France med et brukket skulderblad i tirsdagens kollisjon med Peter Sagan.

Sagan ble kastet ut av rittet for episoden. Juryens avgjørelse fikk mange motstandere, blant andre TV 2s sykkelekspert Dag Otto Lauritzen.

– Etter å ha studert spurten forfra, ser man at Cavendish prøver å passere i et veldig trangt område. Han kommer i ubalanse og lener seg mot kroppen til Sagan. Démare gjør også en forflytning. Han er ute til høyre, men ender opp til venstre. Jeg synes det er helt feil å diskvalifisere Sagan, sa Lauritzen.

Flere mente det var like mye Cavendish' egen feil at han gikk på trynet, og mange har uttrykt dette på sosiale medier. På vei hjem fra Frankrike la Cavendish ut en video med melding til dem som tar kritikken for langt.

– Alle har krav på å ha egne meninger, men motbetydelige og truende kommentarer på sosiale medier til meg og min familie er ikke fortjent, sier Cavendish i videoen som er filmet på flyet og delt på sosiale medier.

I kommentarfeltet på Instagram mottar han stor støtte etter oppgjøret. Spurteren mener han betaler prisen for oppførselen tidlig i karrieren.

– Dessverre vil det aldri endre seg og jeg vil alltid måtte håndtere folks meninger om meg, men jeg vil be alle om ikke å sende truende og fornærmende meldinger til meg og min familie.

– Vær så snill, det er bare er sport. Jeg har en familie nå, og er 32 år gammel, sier Cavendish.

TV 2 møtte Mark Cavendish dagen etter velten og exiten i Tour de France. Han ville ikke gi noe klart svar på om det var riktig å kaste ut Sagan.

– Juryen er der av en grunn; for å ta avgjørelser. Det krever store baller å kaste ut av verdensmester av Touren. Det er lett å forme seg en mening, men det skal være basert på reglene. Juryen er der for å ta avgjørelser basert på reglene. Jeg er bare glad ingen andre ble skadet, sa briten.

Peter Sagan møtte pressen samme dag og bedyret sin uskyld.

– I dag må jeg akseptere juryens avgjørelse, men jeg er ikke enig, for jeg mener jeg ikke gjorde noe galt i sprinten. Jeg synes det er veldig synd at Mark (Cavendish) falt og det er viktig at han kommer tilbake. Jeg er lei meg på hans vegne, sa Sagan et stort pressekorps, uten å besvare noen spørsmål.

Se hele videoen til Mark Cavendish: