I BOKS: Normann Hansen fra Larvik har signert for The Saints.
I BOKS: Normann Hansen fra Larvik har signert for The Saints. Foto: Privat.

Ny nordmann til southampton:

– Alt er bedre i England

16 år gamle Kornelius Normann Hansen har signert for Premier League-klubben. Han mener utviklingsmulighetene i norsk fotball er for dårlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

1. juli signerte unggutten som akkurat er fylt 16, en treårskontrakt med den engelske toppklubben.

Kornelius Normann Hansen, som for øvrig er bror til Sarpsborg 08-spiller Kristoffer, har det siste halvåret spilt for Fram Larvik i 2. divisjon.

Han skal trene med U23-laget til klubben fra sørkysten, og spille kamper for U18 til å begynne med.

– Det er stort. Det er en barndomsdrøm å spille i utlandet. Jeg er kommet til et av de beste akademiene, sier han til TV 2 Sporten.

– Kan ikke sammenlignes
Larvik-gutten er alt i gang med oppkjøringen til kommende sesong, og kan forteller om mye løping og fysisk, hard trening.

– Hvorfor valgte du å reise til England nå i stedet for å bli værende i Norge?

– Fordi det er mye bedre kvalitet på det de gjør her. Alt er bedre i England. Det kan nesten ikke sammenlignes med hvordan det er hjemme. Da tenker jeg på både nivået, trenerne og alt rundt. Fotballen er mye større her, mener 16-åringen.

– Hva er målet ditt?

– Å spille fast for et bra lag i en av de største ligaene, som Premier League, La Liga, Serie A eller Bundesliga.

Southampton-akademiet er kjent for å ha fått frem spillere som Gareth Bale, Theo Walcott, Alex Oxlade-Chamberlain, Luke Shaw og Adam Lallana.

Nordmannen er forberedt på en tøff vei for å nå målet, og sier han var villig til å bytte ut norsk fotball og trygge omgivelser for å bli best mulig. Han har spilt for moderklubben i Larvik og hatt et kortere opphold i Strømsgodset.

– Ekstraordinær
Sportslig leder i Fram Larvik, Ørjan Berg Hansen, forteller om et ekstraordinært talent.

– Han er begavet og besitter noen veldig gode basisferdigheter. Han er fysisk, sterk mentalt og har et godt overblikk. En ganske komplett spiller. Det virker som han har spilt mye lenger enn det han har, sier Berg Hansen til TV 2.

– Er du enig i at dette er riktig skritt for ham?

– Det er en veloverveid avgjørelse. Det ble vurdert flere alternativ. Jeg mener dette er en fornuftig overgang. Agenten hans har jobbet for å finne den riktige løsningen. Han er villig til å legge ned en enorm innsats for å nå målet sitt, og Southampton har et fantastisk akademi. Det er ikke bare bare å komme inn der.

Claus Lundekvam, Egil Østenstad, Trond Egil Soltvedt, Jo Tessem, Stig Johansen og Vegard Forren er nordmenn som tidligere har vært i klubben.