SPURTOPPGJØR: Et nytt spurtoppgjør venter, men forhåpentligvis uten knall og fall.
SPURTOPPGJØR: Et nytt spurtoppgjør venter, men forhåpentligvis uten knall og fall. Foto: Christophe Ena

Tourmanager: Nok et durabelig oppgjør mellom spurtkanonene venter

Mads Kaggestad gir deg laget du bør ha på Tourmanager før torsdagens etappe.

Etter en relativt hard etappe til La Planche des Belles Filles er det duket for en ny flat etappe til Troyes.

Etappen er hele 216 kilometer lang og lett kupert med to innlagte 4-kategoristigninger, den siste rundt 60 kilometer før mål.

Spill Tourmanager her!

En innlagt spurt venter etter 135 kilometer. Sannsynligvis vil det går et brudd hvor bruddkameratene plukker opp en del av de innlagte poengene, før feltet gjør opp om de resterende poengene som er viktige i kampen om den grønne trøya.

Har du flaks finner du hjelperyttere som er representert i dagens brudd, som kan sope med seg billige poeng på de to innlagte bakkespurtene og på den innlagte poengspurten.

Bruddet blir mest sannsynlig hentet før mål og nok et durabelig oppgjør mellom feltets raske spurtkanoner venter.

Her er mine favoritter til dagens etappe:

Sportsdirektør: Jeg velger å sette inn sportsdirektøren til Quickstep- Floors. Kittel er en av favorittene på de flate etappene og Daniel Martin kan score poeng når feltet kjører inn i fjellene.

Kapteiner: Med forbehold om rolige vindforhold er det to rolige dager som venter for kapteinene. Jeg velger å beholde Porte og Martin. Uansett hvem du velger som kaptein til ditt lag vil dagens etappe ha lite utslag.

Hjelperyttere:

I dag gjelder det å finne en rytter som vil gå i brudd og som kan score poeng underveis. Er du riktig heldig holder bruddet helt inn. Eksempler kan være Nathan Brown som jakter poeng i bakkekonkurransen eller andre offensive ryttere fra Cannondale som Patric Bevin. Husk at det amerikanske laget har hatt en mann i brudd hver etappe så langt i Tour de France.

I tillegg er det muligheter til å finne gode spurtere blant hjelperytterne. Eksempler er Direct Energie rytteren Adrien Petit som ble nummer 5 på etappen til Vittel.

Ben Swift, som uten velten i Vittel ville vært høyt oppe på etappe fire. Swift kom ut av veltet uten for store skader og er sannsynligvis klar igjen. Med Cavendish ute får Edvald Boasson Hagen friheten til å kjøre for egen sjanser. Boasson Hagen virker i fin form, og selv om han ikke er favoritt til å vinne kan han snike seg inn på topp fem.

Om Dimension Data ikke satser på Boasson Hagen kanskje de i stedet prøver lykken med stjerneopptrekkeren Mark Renshaw. Australske Renshaw har mest suksess som hjelperyttere, men er utvilsomt god nok til å kjempe om en topp 5-plassering i en samlet spurt.

«Den enes død, den andres brød», med Sagan også ute kan det kanskje åpne opp muligheter for hjelperyttere som australske Jay McCarthy? Han er en god allround-rytter med blant annet tredjeplass sammenlagt fra årets Tour Down Under.

Temporytter:

Selv om jeg vil spare Thomas De Gendt til fjellene kan alternativer på dagens etappe være Vegard Stake Laengen eller Tyler Phinney. Amerikanske Phinney var i brudd på etappe to, er kanskje inspirert til å prøve lykken igjen og dermed følge opp den offensive syklingen til Team Cannondale?

Ungdomsryttere:

Wanty Group Gobert-rytteren Dion Smith kan overraske i spurtene. Han ble 17 på etappen til Liege og har to topp 5-plasseringer på etapper i årets Catalonia rundt. Han er ingen favoritt, men på en god dag kan han snike seg inn på topp 10 på flate etapper.

Blant opptrekkerne kan Rick Zabel score poeng om han får et opptrekk som holder helt inn slik vi så i blant annet årets California rundt. Om Kristoff vinner gir det poeng til lagkameraten.

Klatrerne:

I dag er ingen etappe for klatrere, men ryttere som Simon Clarke, Maxime Boet og Thomas Degand kan kanskje snike seg med i et brudd.

FDJ-rytteren Arthur Vichot er god i spurten, men som lagkamerat av Arnaud Demare er det lite trolig han får frihet til å gå for egne sjanser. Men om Demare vinner så drypper det også på Vichot.

Spurtere:

Marcel Kittel lyktes ikke på etappe fire til Vittel. En velt før oppløpet ødela for den sterke tyskeren som trillet inn til en 13. plass. Med seier inn til Liege vet han at formen inne, og Kittel er en av de store favorittene til å vinne dagens etappe.

Arnaud Démare vant den omdiskuterte spurten til Vittel og har selvtilliten på plass. Med rå, hensynsløs sykling gikk franskmannen til topp med den franske mesterskapstrøya. Råskap er en viktig egenskap for å vinne. Démare har vært i meget bra form hele sesongen og er i flytsonen.

I tillegg er Aleksander Kristoff, Nacer Bouhanni, Dylan Groenewegen og Michael Matthews blant de potensielle vinnerkandidatene på de flate etappene.

Lykke til!

Mads!