SKAL PÅ TURNE I AUSTRALIA: Her er Katy Perry fotografert i juni under en konsert i Los Angeles. Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON/NTB scanpix
SKAL PÅ TURNE I AUSTRALIA: Her er Katy Perry fotografert i juni under en konsert i Los Angeles. Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON/NTB scanpix

Endrer reklame med Katy Perry etter kritikk fra dyrevernere

Katy Perry får kritikk etter at hun ba hunden sin jakte på koalaer i en reklame.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den amerikanske popstjernen Katy Perry (32) befinner seg for tiden i Australia for å promotere sin kommende turne, og der har hun inngått et samarbeid med butikkjeden Myer.

Men en av reklamene har ikke falt i smak hos australierne.

Katy Perry blir kritisert for at hun ber sin hund om å «jakte på noen koalaer» i reklamen, skriver BBC.

Det er Perrys egen hund, puddelen Nugget, som er med i reklamen.

I reklamen forteller Perry fansen hvordan butikkjeden sponser 8000 gratisbilletter til hennes turne i Australia neste sommer, før hun avslutter med setningen: «La oss gå og jakte på noen koalaer, Nugget», skriver den australske avisen The Courier Mail.

Et innlegg delt av KATY PERRY (@katyperry)

Endrer reklamen

Den australske veterinæren Claire Madden, som har jobbet med ville dyr i Australia, kaller reklamen for «ignorant» og «upassende».

– Perry er en rollemodell for så mange unge mennesker, og dette ødelegger alt det gode arbeidet vi har gjort med å oppfordre folk til å ikke la deres hunder komme i kontakt med koalaer, sier Madden til The Courier Mail.

Ifølge den australske avisen er hundeangrep en av de største truslene mot koalaer. Bare i delstaten Queensland blir omtrent 110 koalaer drept av hunder hvert år, skriver avisen.

Koalaen er en utrydningstruet dyreart som kun finnes i Australia. The Australian Koala Foundation anslår at det finnes færre en 100.000 ville koalaer i naturen.

Butikkjeden Myer sier i en uttalelse at de nå vil fjerne den omstridte delen av reklamen med Katy Perry.

Katy Perry selv har ennå ikke kommentert saken.