BLI KJENT MED SPILLERNE: Fotballandslaget forut for en av oppkjrøingskampene i vår, her mot Sveits i april. Nå er det snart alvor i Nederland. 
BLI KJENT MED SPILLERNE: Fotballandslaget forut for en av oppkjrøingskampene i vår, her mot Sveits i april. Nå er det snart alvor i Nederland.  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Hobbyfrisøren, sparkesyklisten, Disney-elskeren og hun som legger fisk i sengen til lagvenninnene

Dette visste du ikke om spillerne som skal kjempe om norsk medalje på nederlandsk jord.

EM starter 16. juli. Se oversikt over alle kampene her!

EM-starten nærmer seg, og søndag skal Norge i aksjon i åpningskampen mot vertsnasjonen Nederland i Utrecht.

Her kan du lære litt mer om de 23 spillerne landslagssjef Martin Sjögren har tatt ut for å kjempe om medaljer i mesterskapet.

PS! Torsdag ettermiddag skal fotballjentene presentere seg selv på TV 2 Sportens Snapchat-konto. Følg oss på Snapchat (Brukernavn tv2.sporten)

Les også: Dette er Norges tropp til sommerens EM-sluttspill for kvinner

KLAR SOM EKSPERT: Lene Mykjåland skal være TV 2s ekspert under fotball-EM i Nederland. 
KLAR SOM EKSPERT: Lene Mykjåland skal være TV 2s ekspert under fotball-EM i Nederland.  Foto: Bendiksby, Terje

TV 2s nye fotballekspert Lene Mykjåland, som selv har vært del av fem av de siste seks mesterskapstroppene til Norge, har tatt for seg hver og en av spillerne og med sin unike inside-posisjon fått i oppdrag å presentere noen faktaopplysninger som kanskje ikke alle der ute er klar over når det gjelder våre beste kvinner.

Her følger dermed en litt annerledes presentasjon av våre 23 spillere som skal kjempe om norske medaljer under fotball-EM i Nederland de neste ukene:

Keepere:

Ingrid Hjelmseth
Ingrid Hjelmseth Foto: Grøtt, Vegard W.

Ingrid Hjelmseth
Draktnummer: 1
Klubb: Stabæk Fotball
Alder: 37
Landskamper: 112
Mål: Forståelig nok 0

Spilleren som aldri går lei, selv om samtlige fingre har knekt på et tidspunkt. Noen av dem er fortsatt sikksakk-formet. Ingrid er et av de smarteste hodene i troppen. Hun jobber nemlig som ingeniør i Veritas ved siden av fotballen. Ingrid har alltid en mening, og deler den om du vil eller ikke. Hun har faktisk fått den strengeste straffen du kan få i Norge, etter at hun sprintet over hele banen og filleristet dommeren. Hun er ikke en du kødder med. En matchvinner på sitt beste som blir utrolig viktig for Norge.

Cecilie Fiskerstrand
Cecilie Fiskerstrand Foto: Grøtt, Vegard W.

Cecilie Fiskerstrand
Draktnummer: 12
Klubb: LSK Kvinner
Alder: 21
Landskamper: 14
Mål: Forståelig nok 0

«Fisken» er et av Norges største keepertalenter, og er en treningsentusiast av dimensjoner. Cecilie tar seg gjerne en økt nummer tre når dagens to første økter ikke har vært intensive nok. Spilleren du må be om å roe ned heller enn å trene mer. Har en vanvittig døgnrytme, og rekker aldri Sporten halv ti, for hun må helst være i seng til ni.

Oda Marie Bogstad.
Oda Marie Bogstad. Foto: Pedersen, Terje

Oda Marie Hove Bogstad
Draktnummer: 23
Klubb: Klepp IL
Alder: 21
Landskamper:
Mål: Forståelig nok 0

En av våre tre debutanter har vært viktig for Klepp i årets toppserie. Har allerede på sin første samling med A-landslaget rukket å vise sin humoristiske side, noe denne videoen sammen med romvenninne og debutantkollega Frida Maanum er et bevis på.

Forsvar:

Nora H. Berge. 
Nora H. Berge.  Foto: Bendiksby, Terje

Nora Holstad Berge
Draktnummer: 11
Klubb: FC Bayern München
Alder: 30
Landskamper: 66
Mål: 2

Nora er av den noe mer uortodokse typen midtstopper, som gjerne kan dra en liten Cruyff-vending innenfor 16-meteren. Hun er tvers i gjennom profesjonell, noe som er litt morsomt med tanke på at matchmaten hennes som 15-åring på FK Larvik var pølse med alt på Esso. Mener selv at hun er et unikum, og hun har faktisk helt rett.

Kristine B. Leine
Kristine B. Leine Foto: Pedersen, Terje

Kristine Bjørdal Leine
Draktnummer: 21
Klubb: Røa IL
Alder: 20
Landskamper: 0
Mål: 0

Jenta fra Skodje er med i sitt første A-mesterskap. Det er litt morsomt at hun fant frem, for hun har nemlig troppens dårligste retningssans. Ryktene skal ha det til at hun ikke finner frem i Oslo by, selv med Google Maps. En ung og lovende midtstopper som Norge vil ha mye glede av fremover.

Anja Sønstevold. 
Anja Sønstevold.  Foto: Grøtt, Vegard W.

Anja Sønstevold
Draktnummer: 16
Klubb: LSK Kvinner FK
Alder: 25
Landskamper: 12
Mål: 0

Den lille spirrevippen er en evighetsmaskin som kan løpe og løpe og løpe. Hun er også en av de beste pasningsspillerne på laget. En allrounder som kan brukes både i forsvar og på midtbanen, som fortsatt venter på sitt store internasjonale gjennombrudd. Utenfor banen er Anja en av de morsomste og rareste damene. På samling liker hun å skremme Moe mest mulig, og hun må faktisk snyte seg etter at hun har dusjet for å føle seg ren (!)

Maria Thorisdottir. 
Maria Thorisdottir.  Foto: Grøtt, Vegard W.

Maria Thorisdottir
Draktnummer: 3
Klubb: Klepp IL
Alder: 24
Landskamper: 14
Mål: 0

Lagets pøbel, som gjerne legger plast på doen eller en fisk i senga di. Maria er et fysisk naturtalent, og er både sterk, rask og utholdende. Like god i håndball som fotball, og bare Maria selv bestemmer hvor langt hun vil nå. Hun har alle forutsetninger. Maria er også den på laget som trives best i rampelyset. Eksempelvis er hun ikke fremmed for å dele både det ene og det andre på sosiale medier.

Elise Thorsnes. 
Elise Thorsnes.  Foto: Grøtt, Vegard W.

Elise Thorsnes
Draktnummer: 9
Klubb: Avaldsnes IL
Alder: 28
Landskamper: 105
Mål: 16

Sammen med Maria er Elise lagets pøbel, som du må holde øynene oppe for. Tidligere var Elise så mye skadet at vi andre tenkte det var fordi hun rett og slett hadde mer fart og kraft enn noen kropp kan takle. Et fysisk vidunderbarn ut av en annen verden, som tidligere har vært norgesmester i tikamp. På Norge er hun gått fra toppspiss til venstreback, og vokst enormt på sine seks måneder i rollen. Utenfor banen kan Elise sjarmere en stein, og hun har alltid en litt pervers kommentar på lur.

Ingrid Moe Wold. 
Ingrid Moe Wold.  Foto: Grøtt, Vegard W.

Ingrid Moe Wold
Draktnummer: 2
Klubb: LSK Kvinner FK
Alder: 27
Landskamper: 38
Mål: 3

Duracell-batteriet på Norges høyre-side er en evighetsmaskin som alltid har mer på lager. Det blir derfor feil å kalle henne høyre back. Hun er like mye kant som back, så «høyre side» er mer treffende. Utenfor banen er hun lagets mest lettskremte, og særlig Emilie og Anja er hennes verste fiender i så måte. Moe får noia dersom de nye skoene hennes blir skitne, og paranoiaen når sitt klimaks dersom hun må kjøre heis. Vi får bare krysse fingrene for at ikke jentene havner i 8. etasje.

Stine Reinås. 
Stine Reinås.  Foto: Grøtt, Vegard W.

Stine Pettersen Reinås
Draktnummer: 13
Klubb: Stabæk Fotball
Alder: 22 (blir 23 på lørdagi)
Landskamper: 5
Mål: 1

Stine er nok et av troppens mest bedagelige individer. I en alder av 22 har hun ennå ikke klart å kvitte seg med kosedyret sitt fra barndommen. Det er med overalt, og ryktene sier at det er ganske brunt og ekkelt. Du ser henne sjelden stresse, verken på banen eller utenfor. Men plutselig smeller det, og når Stine er forbannet så gir hun deg gjerne fingeren. En stopper med god pasningsfot, fart og blikk for spillet. Kan bli en viktig offensiv bidragsyter dersom hun får sjansen.

Tuva Hansen. 
Tuva Hansen.  Foto: Grøtt, Vegard W.

Tuva Hansen
Draktnummer: 5
Klubb: Klepp IL
Alder: 19
Landskamper: 2
Mål: 0

19 år gamle Tuva har tatovert kjærestens navn på håndleddet, og selv om hun ikke er den største i troppen er hun en av dem du hører best. Temperamentet hennes minner i grunnen litt om Sinnataggen. Ungfolen har imidlertid også en soft side. Som sin forsvarskollega Stine så har heller ikke Tuva klart å kvitte seg med kosedyret sitt. Bamsen er alltid med på tur.

Maren Mjelde. 
Maren Mjelde.  Foto: Grøtt, Vegard W.

Maren Nævdal Mjelde
Draktnummer: 6
Klubb: Chelsea FC
Alder: 27
Landskamper: 116
Mål: 17

Vår «Captain fantastic» kan ha migreneanfall, sykdom eller til og med en knekt fot, og allikevel levere på banen. Hun spiller aldri en dårlig kamp. Har steget til Gerrard, og selv om hun rager kun 165 cm over bakken er hun Norges kanskje råeste hodespiller. I VM i Canada ladet Maren opp til kamp med LeBron James og NBA-sluttspill. I år er tipset vårt at hun sover, for Maren er nemlig den chilleste vi har. Har derfor en hund hun har null kustus på.

Midtbane:

Andrine Hegerberg.
Andrine Hegerberg. Foto: Grøtt, Vegard W.

Andrine Stolsmo Hegerberg
Draktnummer: 8
Klubb: Birmingham City Ladies
Alder: 24
Landskamper: 24
Mål: 1

Kanskje ikke helt i tråd med hennes ønskede «street cred» bør det likevel nevnes at Andrine er veldig lettrørt og en strålende blid humørspreder. For å ødelegge «street creden» helt er også Disney-filmer hennes go-to underholdning. Et annet kjennetegn ved Andrine er hennes møysommelige knyting av fotballskoene. Hun ønsker til en hver tid perfekte skolisser. Og kanskje er det også derfor hun har en så presis venstrefot. Vi gleder oss i hvert fal til å se hennes silkefot servere lissepasninger til angrepet vårt i hennes første mesterskap med A-landsen.

Ingrid Schjelderup.
Ingrid Schjelderup. Foto: Grøtt, Vegard W.

Ingrid Schjelderup
Draktnummer: 7
Klubb: Eskilstuna
Alder: 29
Landskamper: 16
Mål: 0

Ingrid har spilt størsteparten av sin karriere i Sverige, men snakker heldigvis fortsatt norsk. Om hun er like glad i kjöttbullar som fotball er vi usikre på, men å «fika lite» er hun ikke fremmed for. En bulle og en cappuccino så er gliset på plass. Selv om hun har vært mye skadeplaget er hun en midtbanemotor som alltid er en sterk bidragsyter på laget. Fikk sitt internasjonale gjennombrudd i VM i Canada for to år siden, og hennes rappe føtter kan tilføre Norges midtbane både aggressivitet og løpskraft.

Frida Maanum. 
Frida Maanum.  Foto: Pedersen, Terje

Frida Leonhardsen Maanum
Draktnummer: 18
Klubb: Stabæk Fotball
Alder: 17 (Blir 18 på søndag)
Landskamper: 1
Mål: 0

Du føler deg kanskje spesiell dersom du har en personlig handshake med Frida, men det er helt til du finner ut at hun har det med alle. 17 år gammel er hun troppens yngste, men hun spiller allerede med selvtillit, pondus og trygghet. Hun blir imidlertid åtte år igjen så fort hun ser vann av et hvilket som helst slag – hun elsker å bade. TV-serier er hun ikke veldig fan av, bortsett fra Hotel Cæsar, det vil hun helst ikke misse. Er visstnok også ganske surrete. Rakk så vidt konfirmasjonen sin fordi hun hadde glemt bagen med alle nødvendigheter. Blikk for spillet, driv og et nydelig touch gjør henne til en EM-joker som kanskje allerede nå kan være med på å tilføre Norge en ny dimensjon.

Ingrid M. Spord. 
Ingrid M. Spord.  Foto: Grøtt, Vegard W.

Ingrid Marie Karlsen Spord
Draktnummer: 22
Klubb: LSK Kvinner
Alder: 23 (Fylte år onsdag)
Landskamper: 7
Mål: 0

Bergenseren tok turen østover for ett år siden, og etter et halvt år i Lillestrøm-drakta fikk hun sin første A-landskamp. Siden har hun vokst i den sentrale midtbanerollen raskere enn noen har kunnet forvente. Har en indre drive som er helt spesiell, og setter fotballen foran alt. spise gresk yoghurt med nøtter og bær etter hver eneste trening, og sparkesykkelen er hennes go-to transportmiddel. I tillegg elsker hun blåmuggost og «Tid for hjem» på TV 2.

Guro Reiten. 
Guro Reiten.  Foto: Grøtt, Vegard W.

Guro Reiten
Draktnummer: 4
Klubb: LSK Kvinner
Alder: 22 (Fyller 23 mellom gruppespill og kvartfinale)
Landskamper: 14
Mål: 1

Guro dusjer alltid før kamp, og drikker en tønne kaffe hver dag. Kanskje er det hemmeligheten bak hennes kreativitet og fotrapphet på banen. Hun er en kreatør som serverer lissepasning på lissepasning, og i år har hun også vist at hun vet hvor målet står. Etter halvspilt serie er hun Toppseriens toppscorer, og det i hennes første sesong i LSK-drakta. Hun er en forsvarsåpner som Norge vil trenge i EM, og vi håper å se henne skinne på den internasjonale arenaen.

Ingvild Isaksen.
Ingvild Isaksen. Foto: Grøtt, Vegard W.

Ingvild Isaksen
Draktnummer: 19
Klubb: Stabæk Fotball
Alder: 28
Landskamper: 59
Mål: 3

Midtbanemotoren «Isak» er venn med alle i hundeparken, og har klippekort på alle konserter Norge har å by på. Ryktene sier det er mye ymse. Liker å ha god tid, og trives best dersom dagen ikke byr på altfor mange gjøremål. Da kan hun være først ute. Isak er like sterk som hun er rask, og motspillerne faller som regel overende når de prøver seg. Utenfor er hun alltid et stort smil, og sammen med Nora er hun troppens linselus.

Angrep:

Emilie Haavi.
Emilie Haavi. Foto: Larsen, Håkon M.

Emilie Bosshard Haavi
Draktnummer: 20
Klubb: Boston Breakers
Alder: 25
Landskamper: 61
Mål: 15

Hvis du synes noe er kleint, synes garantert Emilie at det er ti ganger kleinere. Hun synes imidlertid ikke det er kleint å synge høyt i bilen. Så lenge hun er alene. Tross hennes 25 år har Emilie blitt en av troppens mest rutinerte. Hun går nå til sitt fjerde mesterskap. Kommer over dammen fra Boston Breakers, der hun nå er helprofesjonell fotballspiller. Selv om kjevebrudd og fotbrudd satte henne ut i årets første fire måneder, har hun allerede tatt ligaen med storm. Emilie er nok troppens dårligste taper, om det så gjelder fotball, Bezzerwizzer eller Yatzy, og av en eller annen grunn har hun også blitt troppens frisør. Fem spillere har allerede vært offer for saksa så langt i precampen.

Kristine Minde. 
Kristine Minde.  Foto: Grøtt, Vegard W.

Kristine Minde
Draktnummer: 17
Klubb: Linköping FC
Alder: 24
Landskamper: 76
Mål: 9

Spilleren med laget beste og, ikke minst, mest høylytte latter, har en reell alder på 70 år. Hun liker nemlig best å strikke på samling. Kristine er også positiviteten selv. Om det hagler, blåser sideveis og viser ti minusgrader – «Kris» klager aldri. Hun er alle treneres yndling, for hun har en arbeidskapasitet ut av en annen verden. Hadde sitt første store internasjonale gjennombrudd i EM i Sverige for fire år siden. Der ble hun også kåret til troppens mest verdifulle spiller. Vi gleder oss til å se henne ta pusten fra backen på motsatt banehalvdel.

Caroline Graham Hansen. 
Caroline Graham Hansen.  Foto: Grøtt, Vegard W.

Caroline Graham Hansen
Draktnummer: 10
Klubb: WfL Wolfsburg
Alder: 22
Landskamper: 48
Mål: 15

Magikeren som gang på gang berører det innerste ved våre fotballhjerter er også lagets skravlebøtte. Hvis du først trykker play så kan hun snakke til i morgen. Caro er også lagets fotballnerd. Hun slår alle i FIFA, og kan navnet på alle verdens fotballspillere. Visste du at vår lille playmaker også har en skofetisj? Du ser henne som regel i nye fotball- eller joggesko. Caro gir Norge en helt egen dimensjon, og har en så herlig leken tilnærming at selv om det er EM-finale skulle du tro at hun spilte på løkka. Balanse, nærteknikk og fart – 10’er-drakta er Caro verdig. Et vidunderbarn på fotballhimmelen som vi enda ikke har sett det aller beste av.

Ada Hegerberg. 
Ada Hegerberg.  Foto: Grøtt, Vegard W.

Ada Stolsmo Hegerberg
Draktnummer: 14
Klubb: Olympique Lyonnais
Alder: 22
Landskamper: 63
Mål: 38

Råskap er mellomnavnet til Ada. Jenta sprenger grenser på nytt og på nytt, og det er ikke tilfeldig at hun er kåret til både Europas- og verdens beste spiller. Hun har en drive som er beundringsverdig og helt unik. Tar også det hele med en lugn ro, som om hun ikke skulle gjort annet enn å henge med Ronaldo og leke med de aller beste. En people-person som alltid skaper god stemning der hun er, og det du kanskje ikke visste er at hun er (uoffisiell) norgesmester i «high five».

Lisa-Marie Karlseng Utland. 
Lisa-Marie Karlseng Utland.  Foto: Grøtt, Vegard W.

Lisa-Marie Karlseng Utland
Draktnummer: 15
Klubb: Røa IL
Alder: 24
Landskamper: 20
Mål: 2

Troppens råeste på banen er troppens søteste og mest uskyldige utenfor. Lisa blir en helt annen person når hun entrer banen, og hun er alle forsvareres verste mareritt. Det gjør nemlig alltid vondt å spille mot henne, og hun har i tillegg en del tjuvtriks på lur. Hun er sterk som Hulken, og gir seg aldri. Med fart, styrke og et eksepsjonelt øye for mål kan hun bli en EM-joker.

Les også: Sliten Hegerberg: – Det har vært ganske tøft

PS! Senere på dagen torsdag skal fotballjentene presentere seg selv på TV 2 Sportens Snapchat-konto. Følg oss på Snapchat (Brukernavn tv2.sporten)