TILBAKE: Wayne Rooney er tilbake i Everton etter 13 år.
TILBAKE: Wayne Rooney er tilbake i Everton etter 13 år. Foto: ANTHONY MCARDLE/WWW.EVERTONFC.COM.

Wayne Rooney signerte for Everton

Wayne Rooney returnerer til Everton, 13 år etter at han forlot klubben under dramatiske omstendigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Wayne Rooney er klar for Everton. Det melder klubben selv på sine hjemmesider, og gjennom en video lagt ut på Twitter.

Han kommer fra Manchester United, og har signert en toårskontrakt med moderklubben.

Everton har ikke gått ut med noen overgangssum for angriperen, og det har tidligere blitt meldt at Rooney ville komme vederlagsfritt fra Manchester United.

– Han elsker Everton og var desperat etter å komme tilbake. Han er fortsatt bare 31 år og jeg har ingen tvil om ferdighetene hans. Det er fantastisk at han er her, sier manager Ronald Koeman til klubbens hjemmesider.

Rooney skal ha hatt en ukelønn i Manchester United på rundt 2,6 millioner kroner. Det er blitt meldt av blant andre The Guardian at Everton var den eneste av de interesserte klubbene som var villig til å matche den lønnen. De seneste rapportene tyder på at Rooneys overgang er en del av Lukaku-avtalen mellom de to klubbene, og at Manchester United betaler deler av lønnen.

31-åringen innrømmer at det er spesielt å være tilbake igjen i moderklubben etter så mange år.

– Den første kampen tilbake vil være en emosjonell dag for meg og jeg ser frem til det. Jeg kommer ikke kun tilbake på grunn av at Everton er laget jeg holder med, laget jeg spilte for da jeg vokste opp – jeg kommer tilbake fordi jeg føler at klubben kan bevege seg fremover og bli suksessfull. Jeg har lyst til å være en del av det, sier Rooney selv.

– Det er en god følelse å være tilbake. Jeg er begeistret.

Tilbake etter 13 år

31-åringen er dermed tilbake igjen i moderklubben, 13 år etter at han forlot klubben til fordel for Manchester United i en overgang verdt 270 millioner kroner.

Det var ikke populært blant Everton-fansen, og han var lenge en forhatt figur blant sine tidligere fans.

Det var i Everton Rooney slo gjennom med et brak som 16-åring. Han ble tidenes yngste målscorer i Premier League da han banket inn seiersmålet mot Arsenal tilbake i 2002.

– Jeg har de siste årene sagt at Everton er det eneste laget jeg vil gå til i Premier League hvis jeg en dag skulle forlate Manchester United. Det har jeg virkelig ment og holdt meg til, sier Rooney.

Til Evertons hjemmeside kommer han også med en noe mer intim innrømmelse.

– Dette har jeg holdt for meg selv de siste 13 årene, men jeg har i all hemmelighet brukt Everton-pyjamas når jeg har vært hjemme med ungene!

De siste sesongene har Rooney vært under hard kritikk fra presse og fans for sine prestasjoner i Manchester United-trøyen. Etter denne sesongen ble det klart at han ikke lenger var en del av manager José Mourinhos planer, og en retur til Goodison Park har lenge ligget i kortene.

Wayne Rooney kan se tilbake på en svært vellykket United-karriere. Fem Premier League-titler, ett Mesterliga-trofé, ett FA-cup-trofé, tre ligacup-titler og nå også Europaliga-seier er bare noe av det Rooney kan skilte med.

Den tidligere engelske landslagskapteinen er også tidenes mestscorende spiller i Manchester United med 253 mål.