I FLYTRØBBEL: Maren Mjelde på dagens trening - noen dager før avreise til EM i Nederland.
I FLYTRØBBEL: Maren Mjelde på dagens trening - noen dager før avreise til EM i Nederland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

Kapteinen kom for seint på første trening

Maren Mjelde i flytrøbbel da Norges fotballjenter startet EM-oppkjøringen.

TV 2 og NRK sender sommerens fotball-EM! Se kampoppsettet her!

Ullevaal stadion (TV 2): Bergensjenta er vanligvis punktligheten selv. Men først 20 minutter etter planlagt treningsstart, kom Mjelde løpende inn på gressteppet på nasjonalarenaen.

– Det var trøbbel med bagasjebåndet på Flesland, så jeg rakk ikke flyet jeg skulle med. Det var utrolig frustrerende, smiler Mjelde.

Lagånd
Først så det ut som hun ikke skulle kommer med et fly før klokka 16 i ettermiddag. Men takket være snarrådige folk i støtteapparatet, fikk hun sneket seg med en avgang bare én time bak hennes opprinnelige.

– Det var utrolig bra, for det hadde vært kjedelig å gå glipp av første treningen. Vi har så få treninger før vi reiser ned, så vi trenger all tiden vi trenger for å bygge et sterkt lag, sier Mjelde.

Som kaptein mener hun det er der Norge må ta et steg. Vi har stjernene, men uten en sterk lagånd, er ikke målet om medaljer oppnåelig.

– Norge har alltid vært kjent for at vi har et godt lag. Selv om vi nå har veldig mange gode enkeltspillere, så kommer vi ingen vei uten at laget fungerer. Så den siste tiden blir helt avgjørende i å skape gode relasjoner. Alle må prestere godt. Hele laget. Først da blir vi virkelig gode, mener Mjelde.

Optimistiske jenter
Spesielt framover på banen er Norge godt rustet, med Wolfsburgs Caroline Graham Hansen, og Lyons Ada Hegerberg. Dette blir det første skikkelige mesterskapet på seniornivå der de skal bære ansvaret.

– Vi har spilt sammen på juniornivå, og kjenner hverandre veldig godt. Så jeg tror de relasjonene kommer av seg selv. Det viktigste er å stole på hverandres ferdigheter, sier Graham Hansen, som har hatt en dramatisk oppladning til denne samlingen. Forrige uke opplevde hun en dramatisk båtbrann sammen med sin mor.

– Jeg hadde full panikk, og hoppet i sjøen. Jeg var sikker på at båten skulle eksplodere. Vi skulle jo bare ha et par dager der vi skulle kose oss og slappe av, men det gikk jo ikke helt etter planen, sier hun.

– Er dette en opplevelse som vil prege deg nå i oppkjøringen?

– Nei, det tror jeg ikke. Det gikk jo bra, og jeg er klar til å komme i gang her.

Jentene er samlet resten av uka i Oslo, før de reiser til Frankrike der de spiller en siste kamp før EM starter i Nederland.