Cavendish ute av Touren

Må bryte Touren etter at testene påviste brudd i skulderbladet.

Saken oppdateres fortløpende!

Mark Cavendish må bryte Tour de France etter krasjen på tirsdagens etappe. Det bekrefter den offisielle twitterkontoen til Tour de France-arrangørene. Det var Sky News som meldt det først.

Ifølge den engelske nyhetskanalen skal han ha fått påvist brudd i skulderbladet etter krasjen med Sagan tirsdag.

Cavendish kom selv med en pressemelding natt til onsdag:

– Jeg er selvfølgelig enormt skuffet over nyheten om dette bruddet. Laget var utrolig i dag. De utførte til perfeksjon det vi ønsket å gjøre i morges. Jeg følte at jeg var i en god vinnerposisjon, og når jeg da ikke vinner og i tillegg må forlate Touren, et ritt jeg har bygget hele karrieren min rundt, er det svært trist. Jeg ønsker mine lagkamerater lykke til resten av rittet. Jeg ser frem til å følge det på TV, skrev Cavendish i pressemeldingen.

TV 2s sykkelekspert Dag Otto Lauritzen synes det er trist.

– Det var triste nyheter. Jeg unner ham absolutt ikke det. Det er jo ikke første gang han velter ut av Tour de France. Vi husker jo i Yorkshire i 2014, sier Lauritzen.

– Han sa jo "jeg har hatt problemer med skulderen, og jeg vet hvor vondt det gjorde. Jeg har mye vondere nå." Jeg tenkte at det ikke ville gå. Det er synd for rittet og for Cavendish, som var begynt å komme tilbake i brukbar form. Han hadde stor hastighet i dagens spurt, og jeg tror han hadde havnet i topp tre, sier han.

– Hva betyr dette for Boasson Hagen?

– Det betyr at hans sjanser er større. Nå er han i enda større grad et wildcard på laget som kan kjøre for egne muligheter. Han trenger ikke bruke energi på de typiske Cavendish-etappene, sier Lauritzen.

Mark Cavendish ble liggende igjen på asfalten i store smerter etter spurten. TV-bildene viste at Sagan presset briten ut av veien og inn i rekkverket.

Cavendish ble sendt til undersøkelser etter å ha fått et kutt i fingeren og samtidig hatt tydelige smerter i skulderen, men rapportene var først positive etter at det ikke ble funnet noe tegn til brudd. Cavendish fikk først høre om Sagans diskvalifisering da han møtte pressen etter undersøkelsene av skulderen.

På spørsmål fra TV 2 tidligere i kveld om Cavendish var i stand til å starte onsdagens etappe, kunne ikke 32-åringen fra Isle of Man bekrefte noe.

Møt Tour-syklisten som har master i filosofi og elsker Nietzsche

– Jeg vil prøve hvis testene ikke viser noe. Men sånn smertemessig, jeg har ødelagt skulderen to ganger før, og jeg har mer vondt nå. Jeg er ikke optimistisk, men jeg er ingen lege, sa Cavendish da.

Nå har altså testene likevel konstatert et brudd i skulderbladet, og briten er dermed ute av Touren for denne gang.