KOMMENTAR: Lotte Grønbekk Elli (25) fikk kommentar om hun var ekkel, da hun gikk med utlagt tarm og stomi-posen synlig på stranden.
KOMMENTAR: Lotte Grønbekk Elli (25) fikk kommentar om hun var ekkel, da hun gikk med utlagt tarm og stomi-posen synlig på stranden. Foto: Privat

Lotte (25) gikk i bikini med stomi-pose – ble kalt ekkel og ble bedt om å kle på seg

Lotte Grønbekk Elli (25) turte endelig å gå i bikini med utlagt tarm, men da fikk hun kommentar om at hun burde kle på seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I helgen skulle Lotte Grønbekk Elli (25) kose seg i sommerværet sammen med familien.

Elli fikk utlagt tarm for litt over ett år siden utlagt tarm, som gjør at hun har stomi-pose på magen.

Denne helgen tok 25-åringen fra Sørum endelig motet til seg.

Helt stum av sjokk

Lotte skulle for første gang gå offentlig i bikini, med posen på magen. Men etter en kort stund kom det en fremmed person bort der Lotte og ektemannen lå sammen med sine to hunder.

En ukjent kvinne kommenterte stomi-posen, og at hun syntes Lotte burde kle på seg.

– Det var et stort sjokk. Dette er første gang jeg går offentlig i bikini, og det såret ekstra mye at det ble kommentert ute blant folk. Jeg og de andre rundt meg ble bare helt stumme, forteller Lotte til TV 2.

Det var Romerikes Blad som først omtalte saken.

Kvinnen sa til Lotte at posen var ekkel.

– Kommentaren gikk ut på at det er ekkelt fordi det er avføring i posen. Men det er da godt gjort å klare å se inni den. Det er det nok bare jeg som kan. Jeg tror hun slang med leppa fordi hun ikke har så stor erfaring innenfor et tema hun overhode ikke kjenner!, sier 25-åringen.

Lotte Grønbekk Elli fikk utlagt tarm som følge av en sykehustabbe. Hun forteller at hun er tilkjent erstatning etter feilbehandlingen, og har brukt langt tid på å bli vant til posen.

– Nå var jeg så fornøyd, etter også ha gått ned 15 kilo, siden sist jeg viste meg på stranden. Jeg tok på meg bikinien fordi jeg for første gang på lenge følte meg vel, sier hun.

Bryte med tabu

Helt siden operasjonen har Lotte delt opp- og nedturer på både sin Facebook-side og blogg. Hun mener det er viktig å gjøre alt for å bryte ned tabu rundt stomi-pose.

– Det er så enkelt at vi må snakke om det! Vi må tørre å ikke hemmeligholde det som i mine øyne er like naturlig som å gå på toalettet. Jeg vet at jeg har endret noe av tabuet, og jo flere som bidrar jo bedre blir det, sier hun.

Hun nekter å la kvinnens kommentar stoppe henne fra å nyte sommeren – i bikini.

– Jeg kommer fortsatt til å gå i bikini. Dette skal ikke få ødelegge. Jeg håper kanskje at andre kan ta lærdom, og at det er helt uakseptabelt. Vi stomi-brukere har like mye rett til å være på stranden, med badedrakt, bikini og stomi-posen i eller utenfor buksa, sier hun.

Kunnskap om det å ha utlagt tarm og pose på magen tror hun er mangelfull hos mange.

– Jeg tror egentlig ikke at så mange syns det er ekkelt, men jeg tror mange er nysgjerrige på det. Da er det jo fint at noen tør å vise hvordan det er, sier hun.