MODELL OG SKUESPILLER: Her er Emily Ratajkowski fotografert på en Oscar-fest i februar i år. Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images/AFP/NTB scanpix
MODELL OG SKUESPILLER: Her er Emily Ratajkowski fotografert på en Oscar-fest i februar i år. Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images/AFP/NTB scanpix

Skuespiller hevder hun ikke får jobb fordi hun er «for sexy»

– Folk vil ikke jobbe med meg fordi mine bryster er for store, sier Emily Ratajkowski i et intervju med Harper's Bazaar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den amerikanske modellen og skuespilleren Emily Ratajkowski (26) hevder i et intervju med Harper's Bazaar Australia at hun har gått glipp av flere jobber på grunn av sitt utseende.

Hun mener at hennes bryststørrelse gjør folk motvillige til å ville jobbe med henne.

– Dette er noe som skjer med meg: «Å, hun er for sexy». Det er som en anti-kvinne-ting, at folk vil ikke jobbe med meg fordi mine bryster er for store, sier Ratajkowski til Harper's Bazaar Australia.

– Hva er feil med bryster? Det er noe vakkert og feminint som må feires. De er flotte som store, de er flotte som små. Hvorfor skal det være et problem?, fortsetter hun.

Feminist

Ratajkowski tar ofte opp feminisme og politiske spørsmål i intervjuer, og hun har tidligere uttalt at hun mener kvinner ikke skal behøve å unnskylde seg for å ønske oppmerksomhet.

«Samfunnet vårt forteller kvinner at vi ikke kan være sexy, selvsikre og ha meninger om politikk. Dette ville gitt oss for mye makt. Istedenfor ber samfunnet oss om å forsvare våre motivasjoner, noe som fører til at vi begynner å tvile, mens menn gjør som de vil uten spørsmål», skrev hun i en kronikk i Glamour i fjor.

Something special today 🖤

Et innlegg delt av Emily Ratajkowski (@emrata)

En toppløsselfie som Ratajkowski tok sammen med Kim Kardashian i fjor, fikk blant annet mye oppmerksomhet. Ratajkowski uttalte at det bør være opp til kvinner selv om de ønsker å dele lettkledde bilder av seg selv.

I intervjuet med Harper's Bazaar Australia forteller hun om kritikken hun får i sosiale medier når hun deler slike bilder.

– Jeg har ikke noe problem med reaksjonene, siden jeg føler at det bare illustrerer mitt poeng om og om igjen, sier hun.

Fra modell til skuespiller

Ratajkowski startet sin karriere som modell i Robin Thicke-musikkvideoen «Blurred Lines».

Senere gikk hun over i filmbransjen, og hun har spilt i filmer som «Gone Girl» og «We Are Your Friends» mot Ben Affleck og Zac Efron.

Supermodellen og skuespilleren har vært sammen med musikkprodusenten Jeff Magid siden 2014.