NY VILLA-SPILLER: John Terry har skrevet under for Championship-klubben Aston Villa.
NY VILLA-SPILLER: John Terry har skrevet under for Championship-klubben Aston Villa. Foto: Aaron Chown

Terry-utspill vekker oppsikt

John Terry (36) mener Chelseas talenter er bedre enn Monacos unge seriemestere.

Monaco overrasket de fleste forrige sesong med seriemesterskap og semifinale i Mesterligaen. At Monaco stilte med et svært ungt lag, gjorde det ekstra imponerende, men tidligere Chelsea-kaptein John Terry mener det unge Monaco-laget ikke er noe spesielt.

Tiemoué Bakayoko (22) er blant spillerne som trolig forlater Monaco og Chelsea skal være den mest sannsynlige destinasjonen for midtbanespilleren. Kylian Mbappé (18) blir trolig tidenes dyreste fotballspiller når han forlater Monaco - trolig til fordel for Real Madrid.

Da John Terry ble presentert som ny Aston Villa-spiller mandag, uttalte han seg om situasjonen til ungdommen i Chelsea.

– Jeg fikk fem-seks kamper da jeg fikk sjansen i Chelsea for å kjenne på nivået, og jeg var nok ikke klar den gangen, men jeg fikk tillit av klubben og fra supporterne, som ønsket å se egenproduserte spillere komme opp på førstelaget, sier Terry, som får uttalelsene slått opp i flere aviser, blant andre London Evening Standard.

– Vi har så mange i Chelsea som er klare. Monaco hadde et par og alle snakket om hvor gode de var, men tro meg, vi har bedre spillere i Chelsea, legger han til.

Terry, som fikk 717 kamper for Chelsea, er den foreløpig siste som har kommet fra akademiet og klart å etablere seg på Chelseas førstelag.

– Våre gutter er gode nok, men de er avhengige av å få muligheten. Enten det, eller så må de gå ut på lån. Mange av de unge spillerne kommer i komfortsonen i Chelsea, Manchester eller Arsenal og blir tilfredse, sier han.

Chelsea har vunnet ungdomsturneringen til UEFA to ganger siden 2010. I samme periode har London-klubben seks titler i FA Youth Cup.

John Terry har undertegnet en ettårskontrakt med Aston Villa med en ukelønn på rundt 700.000 kroner.

– Jeg er fornøyd med å signere for Aston Villa. Det er en klubb jeg har beundret fra utsiden i mange år. Det er fantastiske fasiliteter på Bodymoor Heath, Villa Park er en av de fineste stadionene i landet og det er en god spillergruppe med en erfaren manager i Steve Bruce, sa Terry mandag.