Cavendish til sykehus etter albue fra Sagan på oppløpet

Arnaud Démare vant, men seieren ble overskygget av de stygge krasjene like før mål. Alexander Kristoff ble nummer to.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Sagan er kastet ut av Tour de France

Alexander Kristoff var med å kjempe om etappeseieren i Vittel, men noen meter før målsterken ble nordmannen passert av Arnaud Démare.

Cavendish i asfalten
Lenger bak på oppløpet så det ut som en slagmark. Mark Cavendish ble liggende på asfalten i store smerter. TV-bildene viste at Peter Sagan, som trillet over streken som nummer to, presset briten ut av veien og inn i rekkverket.

Se den dramatiske spurten i videovinduet øverst på siden!

Vil kaste Sagan ut av Touren
Noen minutter etter Démare jublet for seier trillet en tydelig skadet Cavendish over målstreken. Like etterpå kom Sagan bort til Team Dimension Datas lagbuss for å legge en arm rundt den skadede Cavendish.

– Jeg ville høre hvordan han hadde det. Jeg visste ikke at han kom bakfra. Det var litt min feil, litt hans feil. Jeg er lei meg for at han krasjet, sa Sagan til pressen.

Slovaken er nå kastet ut av rittet!

I Dimension Data-leiren var man rasende etter hendelsen.

– Dette er absolutt skammelig, skal sportsdirektør Roger Hammond ha ropt på vei ut fra lagbussen.

Rolf Aldag, også sportsdirektør i Dimension Data, fyrte med tungt skyts etter uhellet.

– Nå har vi en situasjon der noen med vilje blir kastet av sykkelen med en albue, så hvis han får 30 sekunder så, vel, da er døren åpen til å ta med en pistol neste gang, sier Aldag.

Cavendish er fraktet til sykehus for å røntgenundersøkelse av skadene. På vei dit kunne Cavendish fortelle til pressen at han definitivt trenger noen sting i fingeren, og at han ikke er optimistisk med tanke på smertene han har i skulderen.

– Han kom for å unnskylde seg. Jeg går fint sammen med Peter, men hvis han bare hadde lagt seg over, hadde det vært en ting, men albuen... Jeg er ikke fan av at han setter albuen i meg sånn. Som sagt så har jeg et fint forhold til Peter, et krasj er en krasj, men jeg vil vite mer om den albuen. Jeg har bare lyst til å prate med ham om det. Jeg lar juryen bestemme, men jeg har lyst til å prate med Peter, sier Cavendish.

– Ikke vennen min
André Greipel skal også ha vært rasende på Sagan etter den kaotiske spurten. Sportsdirektør Marc Sergeant i Lotto-Soudal avslører hva Greipel sa på lagets radio like etter målgang.

– Han er ikke vennen min noe mer, skal Greipel ha sagt.

TV 2s sykkelekspert Dag Otto Lauritzen har vanskelig for å tro at Sagan dyttet Cavendish ut av veien med vilje.

– Det er veldig vanskelig å si hundre prosent sikkert hva som skjer her. Jeg synes også det så ufint ut fra lufta, men når du ser det forfra… Hvis du legger merke til Démare helt ute til høyre, så flytter han seg inn på hjulet til Kristoff, og det kan ha fått Sagan i ubalanse, sier Lauritzen.

Tidligere stortspurten Robbie McEwen mener at Sagan må ta konsekvensene for velten på oppløpet, selv om han ikke gjorde noe galt.

– Jeg tror ikke det var med vilje. Men med måten han syklet på, og reglene som finnes, så synes jeg det er riktig å diskvalifisere ham, sier McEwen til TV 2.

Også med kilometeren igjen av etappen gikk flere ryttere i bakken. Blant dem som fikk et ublidt møte med asfalten var sammenlagtleder Geraint Thomas. Team Sky melder at både Thomas og Chris Froome skal ha kommet uskadet fra velten.

Kristoff: – En begynnelse
For Kristoff så det lenge lyst ut, men kreftene holdt ikke hele veien inn på oppløpet.

– Tungt oppløp, og jeg kjente etter 500 meter at det kom til å holde hardt. Jeg prøvde etter 250 meter, men det var hardt. Og jeg vet at Démare er i god form og er normalt sett litt raskere. Da han kom rundt hadde jeg ikke sjanse til å svare. Så kom Sagan på slutten der. Det ble tredjeplass, men det er i hvert fall en begynnelse, sier Kristoff til TV 2.

– Hva er det som avgjør?

– Det er beina. Démare har vært i bra slag og Sagan er alltid i bra slag. En tredjeplass er godkjent, det er fortsatt tidlig. Jeg håper det skal bli bedre utover.