LYKKELIG FAMILIE PÅ TRE: Megan Moss Johnson i sykehussengen like etter at hun fødte lille Eilee, som pappa Nathan klemmer godt. Foto: Privat / GoFoundMe.com 
LYKKELIG FAMILIE PÅ TRE: Megan Moss Johnson i sykehussengen like etter at hun fødte lille Eilee, som pappa Nathan klemmer godt. Foto: Privat / GoFoundMe.com 

Megan (31) døde få timer etter å ha blitt mor for første gang

Nå har giverlystne verden rundt sørget for at den enkemannen og den nyfødte datteren Eilee får en trygg fremtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da amerikanske Megan Moss Johnson var 15 år fikk hun et virus som forårsaket en alvorlig hjertemuskelbetennelsen kalt myokarditt.

Åtte år senere, som 23-åring, gjennomgikk hun en vellykket hjertetransplantasjon og hun kunne feire livet.

Tirsdag forrige uke satt hun et nytt liv til verden da hun ble mor for første gang til lille Eilee Kate.

Like etter fødselen la den mannen Nathan ut et bilde på sosiale medier for å hylle mor og datter og vise sin ekstase som nybakt far.

«Gratulerer med dagen Eilee Kate Johnson. Megan var/er profesjonell og føler seg fantastisk. Hjertet hennes fungerte perfekt hele tiden og Eilee kom til verden raskt og knirkefritt. Jeg er en heldig mann!!!».

Ble donor

Men få timer etter fødselen oppstod det komplikasjoner og Megan gikk bort.

Familien valgte å donere organene hennes, slik at andre kunne få livet i gave, slik Megan selv hadde fått, melder CNN.

Da Nathan tragisk ble uventet alenefar, valgte en venn av ham, Josh Wilson, å starte kronerulling ved å legge ut historien på GoFundMe.com – en innsamlingsside hvor frivillige verden rundt kan donere ønsket beløp til hjelp for andre.

«Nathan er knust. Det finnes ikke ord for å beskrive dette, så jeg vil egentlig ikke si så mye mer. Dette er det eneste jeg vet. Nathan er en vidunderlig mann og en fantastisk far. Han elsker datteren sin inderlig», skrev kompisen.

Tre millioner på tre dager

På under én uke har den lille familien på to fått inn langt over tre millioner norske kroner.

«Takk, fra bunnen av hjertet mitt. Nathan er helt satt ut. Han er ydmyk og takknemlig. Han og Eilee er den søteste lille familien.», skrev Wilson som takk etter at donasjonene rant inn og det ble samlet inn ti ganger mer penger enn de i utgangspunktet hadde ønsket. Han oppfordret også andre til å registrere seg som organdonor.

Nå kan Nathan, som jobber som musiker, med trygghet vite at han kan forsørge den nyfødte datteren i lang tid.