KLAR: Lacazette er klar for Arsenal. 
KLAR: Lacazette er klar for Arsenal.  Foto: Arsenal.com.

Arsenal satte ny overgangsrekord

Alexandre Lacazette (26) er klar for Arsenal.

Arsenal bekrefter at de har signert den franske angriperen Alexandre Lacazette (26) fra Lyon.

Ifølge BBC kan overgangssummen stige til rundt 530 millioner kroner.

Det vil i så fall være overgangsrekord for Arsenal. Den tidligere rekorden var Mesut Özils overgang fra Real Madrid for 490 millioner kroner i august 2013.

BBC skriver også at franskmannen har signert en femårskontrakt med London-klubben.

– Vi er veldig glad for å ha Alexandre i gruppen. Han har vist over flere år at han kan score mål og at han er en veldig effektiv avslutter. Han har også veldig interessante tekniske kvaliteter og en sterk personlighet, sier Arsène Wenger til Arsenals hjemmeside.

Hovedpersonens egne uttalelser er nok også som musikk i Arsenal-fansens ører:

– I mine øyne er Arsenal den klubben i England som spiller best fotball, så jeg ville virkelig komme her, sier Lacazette til klubbens hjemmeside.

– Når jeg spiller liker jeg å bruke farten min og linke opp med lagkameratene mine. Som angriper, liker jeg å score mål selvfølgelig, men det er ikke bare det jeg har å tilby, sier nyervervelsen videre.

På spørsmål om han har en beskjed til fansen, sier han dette:

– Jeg vil gi ett hundre prosent i hver kamp. Jeg vil vise at jeg er verdig drakten. Jeg vil gjøre alt jeg kan for at vi skal vinne titler.

– Livsfarlig innenfor 16-meteren

På sin egen hjemmeside skriver Arsenal at franskmannen er forventet å reise med klubben til Sydney denne helgen, og at han kan hjemmedebutere for klubben i den TV 2-sendte Emirates Cup 29. juli.

Sjekk hvilke treningskamper TV 2 sender i sommer

Klubben la også ut en video av sin nye rekordsignering på Instagram.

He's here... #LacaNewSigning #Arsenal #Lacazette

Et innlegg delt av Arsenal Official (@arsenal)

Lacazette scoret 28 mål i Ligue 1 forrige sesong. Ifølge TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller kommer Lacazette til å styrke Arsenal umiddelbart.

– Han er sterk i kroppen, bevegelig og livsfarlig innenfor 16-meteren, skrev han i en blogg om de største overgangsobjektene fra Ligue 1.

Den frittalende Lyon-presidenten Jean Michel Aulas bekreftet til franske Le Progres søndag at overgangen var nært forestående.

Atlético Madrid skal ha vært nær ved å sikre seg Lacazette tidligere i sommer, men spanjolene får ikke registrere nye spillere før i januar 2018.

Arsenal har allerede signert den bosniske venstrebacken Sead Kolasinac (24) gratis fra Schalke denne sommeren.