BYTTET: Joshua King har skilt lag med Jim Solbakken etter å ha hatt ham som agent siden han var 15 år.
BYTTET: Joshua King har skilt lag med Jim Solbakken etter å ha hatt ham som agent siden han var 15 år. Foto: Andrew Couldridge

Arsenal-stjernens bror er superhete Kings agent

Joshua King bekrefter til TV 2 Sporten at han har skilt lag med sin mangeårige agent, Jim Solbakken. Nordmannen blir nå representert av Danny Welbecks storebror.

Joshua King har lenge vært en av nøkkelspillerne i stallen til fotballagent Jim Solbakken.

Helt siden King var 15 år, tilbake i 2007, har Jim Solbakken representert den norske Premier League-stjernen.

Det har ikke blitt meldt om noe brudd mellom partene og det har blitt antatt at Solbakken fortsatt styrte Joshua Kings interesser i sommerens overgangsvindu.

Nå bekrefter imidlertid Joshua King til TV 2 Sporten at han og Jim Solbakken har skilt lag.

– Jeg byttet for to år siden, skriver Joshua King i en tekstmelding til TV 2 Sporten.

Han bekrefter også at han nå i stedet blir representert av Chris Welbeck, broren til den mer kjente Arsenal-spilleren Danny Welbeck.

Hvorfor byttet du?

– Det har jeg ingen kommentar til.

Joshua King og Danny Welbeck var lagkamerater i Manchester United og spilte begge under Ole Gunnar Solskjær da han var trener for Uniteds reservelag.

Danny Welbeck har lenge blitt representert av storebrødrene sine Chris og Wayne gjennom deres agentbyrå Markfield Sports Management. Nå har de altså også fått en nordmann i stallen. Ifølge Daily Star var Chris Welbeck også involvert da Manchester United forlenget kontrakten med stjerneskuddet Marcus Rashford i fjor.

AGENT-BROR: Det er storebroren til Danny Welbeck som er Kings nye agent.
AGENT-BROR: Det er storebroren til Danny Welbeck som er Kings nye agent. Foto: Ian Kington

Vil bli tidenes dyreste nordmann

Joshua King er for tiden svært het på overgangsmarkedet, og det er ventet at han vil forlate Bournemouth til fordel for en større klubb i sommer.

Ifølge den vanligvis velinformerte engelske avisen Telegraph, vurderer Tottenham å hente nordmannen i en overgang som kan koste så mye som 300 millioner kroner. King har selv innrømmet at han er smigret av interessen fra klubben som havnet på andreplass i Premier League denne sesongen.

Det vil gjøre ham til den dyreste norske fotballspilleren gjennom tidene. Akkurat nå er det Tore André Flo som har den rekorden. For 17 år siden - i 2000 - gikk han fra Chelsea til Rangers i Skottland for 131 millioner kroner, ifølge NTB.

En overgang av den størrelsesorden som det nå snakkes om, vil også gi Kings agent en god del klingende mynt i kassen. Penger som nå Jim Solbakken går glipp av.

King gikk til Manchester United allerede som 16-åring tilbake i 2008. Der ble han en viktig del av Ole Gunnar Solskjærs reservelag. Det var Solskjærs bestekompis, Jim Solbakken, som sto bak Kings overgang fra Vålerenga til Manchester United. Han var Kings agent allerede i 2007, da Joshua King kun var 15 år.

Solbakken har i tur og orden orkestrert Kings overganger fra Manchester United til Blackburn, og fra Blackburn til Bournemouth. Men nå har altså Joshua King forlatt stallen til Jim Solbakken, og det på et tidspunkt der han er hetere på markedet enn noen gang.

TV 2 har forsøkt å komme i kontakt med Jim Solbakken, men han har ikke besvart våre henvendelser.