SLUTTER I TV 2: Her er Jan Ove Årsæther fotografert etter allmøtet i TV 2 i september i fjor, hvor temaet var TV 2s nedbemanning.
Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix
SLUTTER I TV 2: Her er Jan Ove Årsæther fotografert etter allmøtet i TV 2 i september i fjor, hvor temaet var TV 2s nedbemanning. Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix

Direktør Jan Ove Årsæther slutter i TV 2

Nyhets- og sportsdirektør Jan Ove Årsæther (46) har valgt å si opp i TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder TV 2 i en pressemelding mandag ettermiddag.

– Det er en tid for alt. Jeg har jobbet i TV 2 siden jeg var i tjueårene og nå er det på tide å flytte hjemmefra, sier Jan Ove Årsæther i pressemeldingen.

Årsæther har vært i TV 2 i 17 år som både reporter, redaktør og direktør.

Da han startet i kanalen i 2000, kom han fra Dagens Næringsliv. Først jobbet han som nyhetsreporter i Oslo, og hans nåværende stilling er som sjef for Nyhetene, Sporten og TV2.no.

Årsæther forlater TV 2 i august. Han vil ennå ikke avsløre hva han skal gjøre til høsten.

– Jeg har i første omgang en viss karantenetid, så får jeg komme tilbake til hva jeg skal gjøre når den utløper. Jeg har imidlertid takket ja til å representere TV 2 i styret i flere av datterselskapene framover, blant annet i Faktisk. Så skal jeg lete fram fluestanga som jeg ikke har brukt på flere år og teste ut hvordan det er å slå av mobiltelefonen i korte perioder, sier Årsæther i pressemeldingen.

Omorganisering

I fjor høst startet TV 2 en omfattende omorganisering, hvor 177 ansatte måtte gå fra kanalen. Årsæther har spilt en sentral rolle i denne nedbemanningen.

– I lengre tid har jeg ledet en total omorganisering av vår avdeling, der alle nå jobber i Nyhetskanalen. De siste måneders store nyhetshendelser har dokumentert at dette var et helt riktig redaksjonelt valg, selv om det har fordret en imponerende innsats og kraftanstrengelse fra de ansatte, som leverer hver eneste dag, døgnet rundt, sier Årsæther.

– Det er et veldig godt tidspunkt å overlate roret til andre. Skal jeg først finne på noe annet utenfor TV 2, så er det akkurat nå, sier han.

Ros

TV 2s sjefredaktør Olav T. Sandnes mener at Årsæther har vært med å bygge et redaksjonelt miljø som er klare til å ta TV 2 inn i fremtiden.

– Jeg vil rose Jan Ove for innsatsen han har lagt ned i TV 2 gjennom snart to tiår. Det står stor respekt av det han har vært med å skape for TV 2, gjennom arbeidet på mange områder innenfor sport, nyheter og TV2.no. Han har også vært sentral i arbeidet mot et nytt TV 2 i 2020, sier sjefredaktør og adm.dir. i TV 2, Olav T. Sandnes, i pressemeldingen.