ENIG MED FORBUNDET: Henrik Kristoffersen.
ENIG MED FORBUNDET: Henrik Kristoffersen. Foto: Fabrice Coffrini

Kristoffersen skrev under på ny landslagsavtale - må likevel trene alene

Henrik Kristoffersen (23) får ikke trene med landslaget før 1. oktober.

Norges Skiforbund bekreftet i en pressemelding mandag ettermiddag at slalåmstjernen Henrik Kristoffersen har skrevet under på en ny landslagsavtale.

– Vi er fornøyde med å få på plass en løperavtale med Henrik for kommende sesong. Det skaper forutsigbarhet for alle parter, og fjerner spekulasjoner rundt renndeltagelse eller annet som ofte blir skapt i uavklarte situasjoner, sier sportssjef for alpint, Claus J. Ryste.

NRK meldte forrige måned at på et møte på Gardermoen 22. mai skal minst ti av landets nitten idrettskretser ha blitt informert om at landslagsløpere ikke ønsker å ha Kristoffersen på laget, men ingen åpne kilder bekrefter dette.

TV 2s kilder bekreftet at Kristoffersen er upopulær blant lagkameratene.

Han har den siste tiden trent alene, og det må han gjøre også fremover. Ikke før 1. oktober kan han resten sammen med resten av landslaget igjen. Årsaken skal ifølge NRK være brudd på landslagets interne regler.

Frem til 1. oktober skal Kristoffersen følge et spesialtilpasset treningsopplegg, som er avtalt med Skiforbundet, skriver forbundet selv.

– Det føles veldig deilig å ha en ny landslagsavtale på plass, slik at jeg nå kan fokusere all energi på å vippe Marcel Hirscher ned fra tronen neste sesong. Jeg er ubetinget glad for at jeg fortsatt skal være en del av landslaget som har det beste støtteapparatet og konkurransemiljøet, sier utøveren.

Kristoffersen uttalte til TV 2 i midten av juni at er vant til å trene alene.

– Jeg startet å trene alene da jeg var 11 år. Da hadde jeg to økter hver dag i sommerferien, for både fatteren og mutteren var på jobb og det var ingen fellestrening. Jeg har gjort det mye tidligere og det har gått greit, sa han.

Skiforbundet har hentet inn Olympiatoppens psykolog Tom Henning Øvrebø til å lede en intern lagbyggingsprosess.

– Oppslagene i media om uenigheten mellom Skiforbundet og meg har ikke vært positive for noen. Jeg har ingen problemer med å innse at jeg selv har bidratt til mange av de litt mindre flatterende beskrivelsene som er blitt fremført i media. Heldigvis er virkeligheten betydelig mer sammensatt og nyansert, og jeg skal gjøre mitt for enda bedre å vise frem mine beste sider, sier Kristoffersen, og fortsetter:

– Nå gyver jeg løs på resten av en veldig god barmark-periode med fullt fokus på å vinne så mange skirenn som mulig for Norge i kommende sesong.

Kristoffersen ønsker fortsatt å ha Red Bull-sponsor på hjelmen.

– Begge parter er enige om at de fortsatt er uenige i prinsippsaken rundt den omtalte Red Bull-avtalen, og avventer rettssystemets videre behandling av saken. En del av den nye landslagskontrakten er imidlertid at Henrik Kristoffersen har fått tillatelse til å inngå personlig drikkeflaske-avtale med Red Bull, slik han også har hatt tidligere, skriver forbundet.