Opphavsmannen til Trump-video skrev om å knivstikke muslimer

Etter at presidenten selv twitret videoen hvor Trump banker en person med CNN-logo redigert over hodet, har videoens opphavsmann blitt en helt blant Trump-dyrkere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver Washington Post.

I helgen kokte det igjen rundt USAs 45. president etter at han på Twitter postet en video hvor han selv legger en person i bakken.

Filmen stammer fra Wrestlemania 23 i 2007 der Trump lekeslåss med WWE-eieren Vince McMahon i «Battle of the Billionaires». Videoen er redigert slik at personen som legges i bakken, har CNNs logo over ansiktet. Trump har lenge hatt et anstrengt forhold til mediene og spesielt til CNN, som han anklager for å lage falske nyheter.

Mange tolker videoen som en oppfordring fra presidenten om å bruke vold mot den frie pressen.

«Vi fordømmer presidentens trussel om fysisk vold mot journalister. Denne tweeten er under verdigheten til presidentembetet. Dessverre er den ikke under denne presidentens verdighet», skriver gruppen Reporters Committe for Freedom of the Press ifølge CNN.

– Gikk med kniv i Paris

Det var ikke umiddelbart kjent hvem som sto bak videoen, men Washington Post mener å ha sporet opp opphavsmannen. En Reddit-bruker med aliaset HanAssholeSolo hevder å stå bak. Ifølge Washington Post var det denne brukeren som først postet videoen hvor CNN-logoet dekker McMahons hode.

Personen har gjort seg bemerket blant annet i gruppen r/The_Donald, som skal være ekstremt populær blant folk som er ihuga Trump-fans og som gjerne håner Trumps motstandere.

HanAssholeSolo har tidligere blant annet skrevet at vedkommende ville kastet en katt i en blender og at personen har gått med kniver på seg i Paris «i tilfelle en muslim trengte å bli stukket i nakken».

– Holy s-!!!

Onsdag la HanAssholeSolo ut videoen av Trump som legger «CNN» i bakken. Teksten var «Trump slår ned falske nyheter». Posten fikk noen tusen stemmer, sånn helt på det jevne, men søndag skjedde det noe. President Donald Trump la ut klippet både på sin personlige Twitter-konto og på presidentens offisielle Twitter-konto.

«Holy s-!!! Jeg våkner og drikker kaffe og hvem andre er det som retwitrer posten min enn selveste MAGA KONGEN!!! Jeg er beæret», skriver HanAssholeSolo ifølge Washington Post.

Medlemmer av gruppen r/The_Donald var i ekstase over å bli sett og gjengitt av Trump.

– Nå er det bekreftet at Trump ser våre poster, er det en som skriver.

Lurer på hvor det skal ende

Mens en hard kjerne av fans digger at presidenten gir dem oppmerksomhet, fordømmes Trumps bruk av Twitter både av politikere og organisasjoner.

«Vold og voldelige bilder om å herse med pressen må avvises. Dette er 4. juli, feir pressefriheten, demokratiets voktere», skriver den fremstående demokraten Nancy Pelosi i en Twitter-melding.

– Hvor vil denne nedadgående spiralen føre oss, spør kongressrepresentanten Adam Schiff ifølge CNN.