Tour-favorittene mørbanket etter velt

– Jeg har fått en trøkk i kneet, men jeg gleder meg til morgendagen, sier BMCs Richie Porte.

Det var vel bare et spørsmål om tid før det ufyselige regnværet skulle felle ryttere på søndagens etappe, og tre mil før mål deiset Katushas Reto Hollenstein og Tony Martin i bakken og dro med seg store deler av feltet.

Favorittvelt
Blant de falne var store navn som Chris Froome, Richie Porte og Romain Bardet. Sammenstøtet med asfalten preget tilsynelatende ikke sammenlagtfavorittene altfor mye, og det virker som man har kommet fra krasjen med kun noen skrammer.

– Jeg har heldigvis ikke pådratt meg noen skader. Jeg har kun mistet litt hud, men det er en del av løpet. Vi vet at det er en stor risiko hver gang vi setter oss på sykkelen, sier Froome ifølge dansk TV 2.

Lagkamerat Geraint Thomas bekrefter over for TV 2 at han også gikk i bakken sammen med Froome og Michal Kwiatkowski uten alvorlige skader. Luke Rowe er sendt til undersøkelse for hodeskade, men skal etter rapportene være klar til start på mandagens etappe.

– Noen ganger kjennes det verre ut dagen etter (en velt). Nå ser det ikke så verst ut, sier sportsdirektør Servais Knaven om Froome til TV 2.

BMCs sammenlagthåp Richie Porte sier til lagets nettsider at han velten merkes, uten at han tror kroppen vil merke for mye de kommende dagene.

– Det var en stressende dag. Det var den første virkelige etappen, og så får du regnet, det tørker opp og så begynner det å regne igjen. Det var fint å få den første krasjen ut av veien og komme seg videre. Forhåpentligvis er kneet mitt ok. Jeg har fått en liten trøkk i det, men jeg ser frem til morgendagen, sier Porte.

Spill Tourmanager her!

Kristoff-hjelper til røntgenundersøkelse
Blant rytterne som ikke var like heldige som storkanonene var FDJs Mickaël Delage. Franskmannen var tydelig preget da han forlot legebussen etter målgang med et bandasjert kne og en skuffet mine.

LottoNL-Jumbos Tom Leezer måtte også inn i legebussen for undersøkelser. Det ble det bekreftet at nederlenderen ikke hadde pådratt seg noe brudd.

Alexander Kristoffs lagkamerat Hollenstein er også merket av velten. Den kraftfulle sveitseren ble røntgenundersøkt, men heldigvis var det ingen brudd.